Vágólapra másolva!
A brit versenyző látványosan feljavult az időmérőre az edzéseken tapasztalt kínlódás után, de Ross Brawn elismerte, hogy a csapatnak fogalma sincs róla, hogy az átalakított autó mire lesz képes a futamon.

Lewis Hamilton kissé váratlanul szerezte meg a pole pozíciót a Nürburgringen, mert az edzéseken szenvedett, és végig lassabbnak tűnt Nico Rosbergnél. Az időmérő előtti edzésen annyira rossz volt a helyzet, hogy rádión már vezethetetlennek minősítette túlkormányzott autóját.

A brit pilóta elárulta, hogy vadonatúj beállításokkal vett részt az időmérőn. "A második és a harmadik edzés katasztrofálisan alakult, ma délelőtt még rosszabb volt a helyzet. Egyáltalán nem éreztem magam kényelmesen az autóban. Elvonultunk a kamionunkba, megpróbáltunk mindent kielemezni, és végrehajtottunk egy csomó változtatást abban bízva, hogy beválnak" - mondta.

Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke ugyanakkor megemlítette, hogy a kísérletezés kicsit vakon ment, és lehet, hogy ez visszaüt a futamon, amikor a feltankolt autónak 60 kört kell megtennie.


"Kérdőjelekkel vágunk neki a versenynek, mivel még nem teljesítettünk kellően hosszú távot ezekkel a beállításokkal. Remélhetőleg meglesz a szükség balansz az autóban, és (Hamilton) meghajtja a Red Bullt, a Ferrarit és a Lotus a pénzéért" - nyilatkozta.

Hamilton újra a pole-ban Forrás: Mercedes



Hamilton pozíciós ideje 1:29.398 volt, egy tizedmásodperccel verte a hétvégét eddig uraló Sebastian Vettelt. Meglepte, hogy legyőzte Rosberget is, hiszen Hamilton elmondása alapján "Nico egész hétvégén nagyon gyors volt", és arra számított, hogy "kikap tőle az időmérőn."

Ez talán azért lett így, mert a gumikkal spórolni próbáló Rosberg csak egyetlen etapot ment a Q2-ben, és abban végül nem ért el elég jó köridőt. Azt az időt ugyan megfutotta, amely a csapat szerint előzetesen elegendő lett volna a Q3-ba kerüléshez, de utána annyit javult az aszfalt állapota, hogy míg mások sorra javítottak, ő csak tétlenül szemlélte, ahogy visszacsúszik a kiesést jelentő 11. helyre.

"Ez eléggé sokkoló, nem számítottam erre" - mondta. "Nem a túlzott önbizalom vezetett ehhez, hanem az, hogy egyszerűen nem jól mértük fel a helyzetet." A versenytempó miatt azonban nem aggódik. "Úgy gondolom, hogy ezek az új gumik nem nekünk kedveztek, főleg nem az időmérőn, de a versenytempónk rendben van" - tette hozzá a Sky Sportsnak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!