Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel megnyerte a Német Nagydíj második szabadedzését, a Red Bull párosa azonban tart tőle, hogy a Mercedes verhetetlen lesz az időmérőn, és talán a versenyen is.

A Red Bull a péntek reggeli szabadedzésen nem tudta megszorongatni a Mercedest a Nürburgringen: Mark Webber bő egy másodpercet kapott a leggyorsabb Lewis Hamiltontól, az autójával küszködő Sebastian Vettel pedig csak a 8. helyen végzett.

Bár a második edzésen már az 1. és 3. pozíciót szerezték meg, továbbra is tartanak a Mercedes tempójától. "Nincsenek nagy reményeink a holnapot illetően" – ismerte el Webber. "Nyilvánvaló, hogy a Mercedes simán képes kisajátítani az első sort, ahogy azt az elmúlt pár versenyen is láttuk."

"Seb és én egy kicsit versenyképesebbnek tűntünk egy körön, de lehet, hogy a Mercedes több üzemanyagot tankolt az autókba" – mutatott rá az ausztrál, aki szerint a versenyen is számolniuk kell a Hamilton-Rosberg párossal.

Az ellenfelek tempója Vettelt is letaglózta. "A Mercedes rohadt gyors volt ma reggel, mi nem lettünk volna képesek ilyen tempóra" – ismerte el. "Délelőtt nem voltam teljesen elégedett az autóval, délután azonban jobb formában vezettem. A kevés üzemanyaggal teljesített etapjaimat a forgalom hátráltatta, és hasonlók, úgyhogy meglátjuk, mire számíthatunk – de viszonylag elégedett vagyok."

A címvédő az előző, Brit Nagydíjon egy biztosnak tűnő győzelmet vesztett el a váltó meghibásodása miatt, a csapat azóta kivizsgálta az ügyet, így nem kell annak megismétlődésétől tartaniuk. "Megértettük a problémát, találtunk rá megoldást, így már továbbléphetünk" – szögezte le Vettel.