Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen nem tagja a versenyzőket tömörítő GPDA szervezetnek, így egy esetleges bojkott sem akadályozná meg abban, hogy rajthoz álljon.

A versenyzők érdekképviseleti szervezete, a GPDA csütörtökön határozott hangú közleményben tudatta, hogy amennyiben újra problémák adódnak a Pirelli gumijaival, azonnali hatállyal visszalépnek a versenyzéstől.

Bár azóta több versenyző is visszafogottabban beszélt a helyzetről, és az egész forgatókönyv egyre valószínűtlenebbnek tűnik, Kimi Räikkönen a biztonság kedvéért leszögezte, őt egy esetleges bojkott sem akadályozhatná meg a versenyzésben.

A Lotus finn pilótája nem tagja a GPDA-nak – ahogy egyébként Adrian Sutil és Valtteri Bottas sem – így rá nem vonatkoznak a szervezet döntései.

Kimi Raikkönen (Lotus) Forrás: AFP

"Nem láttam, csak hallottam róla" – mondta a csütörtökön kiadott közleményről. "De biztos vagyok benne, hogy nem fog ilyesmi történni. Egyszer már részt vettem benne 2005-ben (az USA Nagydíjon), ahol vicces módon néhányan mégis elrajtoltak a futamon, úgyhogy én most versenyezni fogok, bármi is legyen" – szögezte le.

Räikkönen – akit egyébként kapott meghívót a GPDA megbeszélésére – úgy véli, a biztonsági aggályokat a csapatok helytelen gumikezelése okozta. "Nekem egyetlen egyszer sem volt velük problémám az egész évben" – mutatott rá.

"(Az autósport) mindenképp veszélyes, bármi megtörténhet. A gumik azért robbantak fel, mert a csapatok rosszul használták őket. Nálam nincs gond."

Pedro de la Rosa, a GPDA elnöke pénteken már arról beszélt, hogy egy esetleges defekt esetén mindenképp kivizsgálnák a körülményeket, mielőtt elhamarkodott döntést hoznának.

"Ha egy defektet tapasztalunk, felállunk, átgondoljuk a helyzetet, megvizsgáljuk a konkrét esetet, és aztán döntünk majd" – fogalmazott. "Legyünk őszinték. A Pirelli elképesztő erőfeszítést tett, hogy közel 1000 új specifikációjú gumit hozzon ide, amelyek szerintünk elég biztonságosak lesznek."