Vágólapra másolva!
Nico Rosberg szerint a Pirelli új gumijainak köszönhetően felborulhat az eddigi erősorrend, amiből akár a Mercedes is profitálhat. A Pirelli az egyenlő esélyek helyett inkább a biztonságot tartja szem előtt.

A silverstone-i gumibotrány után a Pirelli már Németországban visszatért a kevlárpalástos abroncsokhoz, a Hungaroringre pedig már teljesen új gumikat hoznak, ami sokak szerint felboríthatja a jelenlegi erősorrendet. Azt azonban nehéz megjósolni, hogy ki jár jól a változtatásokkal.

"Érdekesnek ígérkezik. Valószínűleg egy kicsit megkeveri az állóvizet, egyben lehetőséget biztosít számunkra, hogy a többi csapatnál jobban megértsük a gumikat, és a legtöbbet hozzuk ki belőlük" – vélekedett Nico Rosberg.

A Mercedes a krónikus gumiproblémák megoldása óta egyre nagyobb veszélyt jelent a Red Bullra, így a bajnokságot kényelmesen vezető Sebastian Vettel kezdhet aggódni, ha a Pirelli változtatásai a jövőben is kedveznek az egyre jobb formát mutató csapatnak.

"A Pirellinek nem áll érdekében, hogy megkavarja a dolgokat" – reménykedett Vettel csütörtökön. "Megpróbálnak mindenkit egyenlően kezelni."

A Pirelli sportprogramját irányító Paul Hembery azonban kijelentette, az új gumik kialakításánál a biztonság lesz az elsődleges, nem igazán törődnek azzal, hogy ez milyen hatással lesz az erőviszonyokra. "Ez nem olyasmi, amire különös figyelmet fordítanánk. Inkább arra fókuszálunk, hogy mi korrekt a sport, az FIA, a Forma 1 és a Pirelli szempontjából. Nem foglalkozunk külön-külön a csapatokkal."

A szakember emellett rámutatott, hogy az erősorrend a gumiktól függetlenül is állandóan változik, példaként a Force India és a Toro Rosso Silverstone-ban mutatott erős teljesítményét hozta fel.