Vágólapra másolva!
Szerinte a brit már megérdemelné a sikert, és összességében Silverstone-ban is jobb volt Rosbergnél. A német szerint lassan a Mercedes lesz a futamok első számú esélyese.

Miután a Mercedes megoldotta a szezon elején látott gumiproblémáit, Nico Rosberg a Monacói és a Brit Nagydíjon is győzelmet aratott. Míg Monacóban a pole pozícióból indulva simán nyerte a versenyt, Silverstone-ban csak azok után állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, hogy először az addig élen haladó Lewis Hamilton kapott defektet, majd Sebastian Vettel esett ki előle műszaki hiba miatt.

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn a silverstone-i hétvége után védelmébe vette Hamiltont, aki szerinte „már megérdemelne egy futamgyőzelmet”, és összességében Silverstone-ban is „erősebb” volt, mint Rosberg. „Ezzel szerintem Nico is egyetért” – mondta Brawn. Hamilton a kezdeti nehézségek után valóban egyre jobban teljesít új csapatánál: Kanadában újra felállhatott a dobogóra, Silverstone-ban pedig nagy előnnyel szerezte meg a pole pozíciót, és a defekt ellenére is a 4. helyen ért célba.

Hamilton a Mercedesszel még nem tudott futamot nyerni Forrás: AFP/Alexander Klein

„Egy győzelem nagy mértékben növelné a motivációját” – vélekedett Brawn. „Nem mintha szüksége lenne erre, de szerintem nagy lökést adna neki, ha úgy érezhetné, hogy végre az ő autója volt a leggyorsabb a pályán.”

Rosberg egyébként úgy érzi, a Mercedes „lassan, de biztosan” eljut abba a helyzetbe, hogy ők várhatják a legnagyobb esélyesként a versenyeket. „Ez fantasztikus” – lelkendezett a spanyol EFE hírügynökségnek. Szerinte az sem zavarhatja meg a németeket, hogy a Pirelli a következő futamokon új gumikat vet majd be. „Mindegy, milyen abroncsokat használunk” – jelentette ki. „Az autónk gyors, és szerintem ebben a helyzetben maradhatunk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!