Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali egyetért Fernando Alonso kritikájával, és a csapatfőnök azt tartja a legfontosabbnak, hogy a Ferrari megértse a problémák okát.

Fernando Alonso hiába faragott le 15 pontot a hátrányából a kieső Sebastian Vettelhez képest a bajnokságban, nem örült teljes szívből a Brit Nagydíjon szerzett 3. helyének, mivel tisztában van vele, hogy az autója nem volt elég erős. Különösen azért bánkódik, mert a Ferrarinál előzetesen arra számítottak, hogy Silverstone-ban erősen fognak szerepelni. "Németországban derül ki, hogy tényleg hátrafelé csúsztunk-e, vagy ez a hétvége csak kisiklás volt" - mondta a futam után.

A Német Nagydíjat azonban mindössze egy héttel az előző verseny után rendezik, így a Ferrarinak nincs sok ideje az elemzésre. "A legfontosabb feladatunk, hogy megértsük a teljesítményünk gyengülésének okát, és helyreállítsuk" - nyilatkozta Stefano Domenicali csapatfőnök.

"Számomra ez a hétvége (Silverstone-ban) nem volt annyira jó a teljesítmény szempontjából. A következő két-három napban a főhadiszálláson rá kell jönnünk, hogy miért alakult így. Azt mondanám, hogy apróságok helyett nagyobb tényezők okozták azt, hogy nem voltunk olyan jók Silverstone-ban, mint szoktunk. Nem volt elég jó a tempónk, nem szerepeltünk elég jól az időmérőn."

A Ferrari válaszokat keres Forrás: Ferrari

"Már nem csupán a Red Bull erős, hanem a Mercedes is az. Megoldották a gumikopási gondjaikat. Ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot, márpedig nekünk ez a célunk, akkor muszáj fejlesztenünk az autót." A La Stampának a Brit Nagydíj kapcsán hozzátette, hogy "egyetért Fernando értékelésével. Rosszabbá tettük az autót."

A csapatfőnök annak viszont örült, hogy másik pilótája, Felipe Massa annak ellenére is 6. lett, hogy a verseny elején defektet kapott. "Kiválóan vezetett. Biztosan dobogóra állhatott volna, ha a futam elején nem lett volna problémája a gumikkal" - mondta róla Domenicali.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!