Vágólapra másolva!
Hamiltonnal ellentétben viszont nem kapott defektet, és a sárga zászlós szakaszon történő gyorshajtást is megúszta egy megrovással. A Mercedes gumikezelése javult.

Sikerült győzelemre váltania a jó időmérős formát a Mercedesnek Silverstone-ban, bár nem a pole pozícióból induló Lewis Hamilton révén: a brit a jó rajt után a 8. körben defektet kapott, ezért hátracsúszott a mezőny végére, ahonnan nagy meneteléssel végül negyedikként ért célba. Az első Nico Rosberg lett, aki Sebastian Vettel műszaki hibáját követően állt az élre, de a hajrában még meg kellett védenie a pozíciót a veszélyesen közeledő Mark Webberrel szemben.

"Sajnálom a brit szurkolókat Lewis (balszerencséje) miatt, nagyszerű lett volna neki, ha nyer. Az ilyesmi mindig nagy csalódás, de ilyen a versenyzés. Sebastian kiesett, és nem hazudok, ha azt mondom, hogy ez nem szomorított el" - mondta Rosberg, aki a győzelmet a Mercedes tagjainak ajánlotta, mivel a csapat központja néhány kilométerre fekszik a pályától, és az alkalmazottak közül sokan a helyszínen nézték a versenyt. "A futam végén nehéz volt magam mögött tartani Markot, valamint vigyázni a gumikra, de sikerült megőriznem a pozíciót. Ez egy nagyszerű győzelem számunkra."

Kiderült, hogy neki is voltak problémái a gumikkal, más versenyzőkkel ellentétben azonban szerencsésen megúszta a defektet. "Nekem is volt gondom, és szerencsés vagyok, hogy beküldték a Safety Cart" - magyarázta. "Elkerültem a rázóköveket, mégis volt probléma a gumikkal. Jól jöttem ki belőle, mert mielőtt szétment volna a gumi, bemehettem a bokszba, amikor beküldték a Safety Cart."

Forma-1, Brit Nagydíj, Mercedes, Nico Rosberg Forrás: Mercedes



Rosberg F1-es karrierjének harmadik győzelme később veszélyben forgott, mivel a sportfelügyelők vizsgálták egy kihágását - de úgy döntöttek, hogy csupán megrovásban részesítik a német pilótát, amiért nem lassított le eléggé a 3-as és 5-ös kanyar között a sárga zászlók hatálya alatt.

A Brit Nagydíj megmutatta, hogy a Mercedesnek sikerült fejlődnie a gumikezelés terén, hiszen legutóbb, amikor egy ennyire gumiterhelő pályán jártak, a versenyzőik körhátrányban fejezték be a futamot. "Éjjel-nappal dolgoztunk az autó fejlesztésén, és azon, hogy megoldjuk a gumikezelési gondjainkat" - közölte Ross Brawn csapatfőnök. "Ma újabb nagy lépést tettünk a helyes irányba, és végre talán sikerült áttörést elérnünk." Rosberg szerint a csapat anélkül is képes lett volna ilyen teljesítményre, ha nem bonyolítják a vitatott gumitesztet a Pirellivel. "Igen, egyértelműen" - mondta.

Hamilton autója megsérült a defekt után a felnin maradt gumicafatok csapkodásától. A brit azonban nagy csatában előbb a pontszerzők közé férkőzött be, majd egy nagy hajrával kis híján a dobogósok közé is.

"Annyira jól indult számunkra a verseny, jól éreztem magam az autóban, kontrolálltam a tempót. Nagy kár a gumiproblémáért, amely után minden arról szólt, hogy beleadok mindent, és annyira előretörni a mezőnyben, amennyire csak lehet" - nyilatkozta. "Még egy kör, és talán Fernando (Alonsót) is meg tudom előzni, és akkor felállhattam volna a dobogóra."

Ami a gumihelyzetet illeti, Hamilton "elfogadhatatlannak" nevezte a történteket.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!