Vágólapra másolva!
A finn kijelentette, a Lotus ragaszkodott ahhoz, hogy ne menjen ki kerékcserére a Safety Car második pályára küldésekor. Adrian Sutil és Daniel Ricciardo szintén bosszús, amiért hasonló döntés után pozíciókat vesztettek.

Pályára kellett küldeni a biztonsági autót a Brit Nagydíj 42. körében, hogy el lehessen szállítani Sebastian Vettel lerobbant autóját a célegyenesből. Több versenyző, köztük Nico Rosberg, Mark Webber, Fernando Alonso és Felipe Massa is bement ekkor friss gumikért, ami kedvező helyzetbe hozta őket a táv végén az utolsó nyolc körben.

A nem annyira friss abroncsokon haladó versenyzők nem tudtak védekezni ellenük, és köztük volt Kimi Räikkönen is, aki a biztonsági autó mögött még hiába haladt a 2. helyen Nico Rosberg mögött, végül csak 5. lett. "Kérdeztem a csapatot, hogy kimenjek-e a bokszba, de nemmel válaszoltak. Rossz döntés volt, de nem én hibáztam" - nyilatkozta fanyarul a Sky Sportsnak. A finn már a futamon is közölte a Lotusszal rádión, hogy szerinte rossz döntést hoztak, és az sem vigasztalta, hogy zsinórban a 25. futamán szerzett pontot, s így már egyedüli csúcstartó lett ezen a téren.

Räikkönen nem boldog Forrás: AFP



A Force India versenyzője, Sutil a 3. helyről zuhant vissza a 7. helyre, ő sem volt boldog. "Elkeserítő a célhoz ennyire közel hátracsúszni" - mondta, bár örült a megszerzett 6 pontnak. Vele együtt csúszott hátrafelé a rangsorban Daniel Ricciardo is, aki 8. lett. "Ez szép eredmény, de úgy tekintek rá, mint egy kihagyott lehetőségre, mert ma gyorsabbak voltunk a Ferrariknál" - közölte a Toro Rosso pilótája. "Kicsit csalódás, hogy a Ferrarik mögött értünk célba."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!