Vágólapra másolva!
A McLarentől frissen igazolt technikai igazgató nem érzi úgy, hogy a Mercedesnél ne örülnének az érkezésének.

Paddy Lowe, a McLaren volt technikai igazgatója azzal a nem titkolt céllal érkezett a brackley-i alakulathoz, hogy előbb vagy utóbb csapatfőnök legyen. Sokan már most Ross Brawn utódjának tartják, de egyelőre még technikai ügyvezető-igazgatóként tevékenykedik. Mint ismeretes, Lowe eredetileg csak 2014 elejétől kezdhetett volna dolgozni a Mercedesnél, de valószínűleg a 2014-es turbómotorok kapcsán alkut köthetett a két istálló, és ezért vált lehetségessé, hogy Lowe már nyáron átigazoljon.

"Amikor megjöttem négy hete hétfőn, az első ember, aki üdvözölt és akivel kávézgattunk egy órán át, az Ross volt" - mondta Lowe Silverstone-ban, az első nagydíjon, ahol idén megjelent. "Tényleg örült az érkezésemnek, és bevezetett a munkába. Talán ez is egy olyan jelnek tekinthető, ami arra utal, hogy nem zavarja a pozícióm. Nagyon örült annak, hogy csatlakoztam a céghez, és én is örülök annak, hogy együtt dolgozhatunk. Már 20 éve ismerem és nagyon tisztelem Rosst, bár általában sajnos mindig legyőzte azt a csapatot, ahol épp dolgoztam."

"Jelenleg Ross a csapatfőnök. Nem tudjuk, hogy mennyi ideig akar csapatfőnök maradni, még nincsenek készen a tervei. Azért jöttem, hogy erősítsem a csapatot a jelenlegi formájában, és ezt is teszem" - folytatta. Az Autosport azon kérdésére, hogy készen állna-e már 2014-től a csapatfőnökségre, ha Brawn esetleg lemondana, így felelt Lowe: "Szívesen elfogadnám a lehetőséget, ha így alakulna. Szerintem megvan bennem mindaz, ami ehhez kell. Itt van nálunk Toto (Wolff, a Mercedes motorsport igazgatója) is, aki nagy nyeresége a csapatnak. Nagyon élvezem a vele való munkát, újszerű, friss a hozzáállása a dolgokhoz. Nagyon ért a kereskedelemhez, és elismeri, hogy én meg a technikai dolgokhoz értek, tehát már jól kijövünk egymással."