Vágólapra másolva!
Nico Rosberg annak ellenére, hogy megnyerte a második szabadedzést Silverstone-ban, úgy érzi, a Mercedes egyre rosszabbul viselkedik a gyors kanyarokban.

Rosberg elismerte a pénteki szabadedzések után, hogy gyors az autója a brit pályán, azonban a nagy sebességű kanyarokban bizonytalannak érezte a W04-est. "Visszafelé haladtunk a beállításokkal a gyors kanyarokban mutatott viselkedést tekintve, ami nem jó. Ezt ki kell javítanunk. Nehéz rájönni, hogy mi okozza. Most sok elemző munka vár ránk. Ha csökkentjük az első szárny leszorítóerejét, akkor ez segít ezen, de más területeken viszont ront, és alulkormányzottá teszi a kocsit a kanyarok közepén" – mondta a monacói futamgyőztes.

"Az autó a gyors kanyarok bejáratánál viselkedik a legrosszabban, talán a diffúzor nem működik megfelelően. A tempót tekintve kellemes napot zártunk, jók lehetünk az időmérőn, remek dolog így kezdeni egy hétvégét."

Nico Rosberg (Mercedes) Forrás: AFP

"Rá kell jönnünk, hogyan javíthatunk az autó gyors kanyarokban mutatott viselkedésén, mert csak azzal van bajunk, semmi mással" – folytatta. "Nagy kihívást jelentenek majd nekünk a hosszú etapok, hogy megpróbáljuk megtartani az időmérős pozíciónkat. A legnagyobb kérdés a versenytempónk. Gyakoroltuk ma, és eddig jónak tűnt. De teljesen más lehet a kép vasárnap, amikor sokkal melegebb lesz, ezért jelenleg még nem tudjuk, hol is állunk a többiekhez képest."

Rosberg csapattársa, Lewis Hamilton még elégedetlenebb volt az autóval. "Nem emlékszem, hogy mikor voltam utoljára ennyire elégedetlen a beállításokkal. Eddig nem igazán találjuk a jó beállításokat, különösen a Becketts és a Maggots kanyarban. Bízom benne, hogy holnapra megoldjuk a gondokat. Elég nagy kihívást jelentett a mai nap, holnap még többet tanulhatunk" – nyilatkozta a 2008-as világbajnok.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!