Vágólapra másolva!
Csütörtök előtt csak a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz tudott arról, hogy Mark Webber az idény végén elhagyja a csapatot és a Forma-1-et.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Silverstone-ban elmondta, hogy Mark Webber közvetlenül azelőtt hívta fel, és osztotta meg vele döntését, hogy a Porsche kiadta a nyilatkozatát az ausztrál szerződtetéséről. Webber a 2014-ben induló Le Mans-i programjukhoz csatlakozik.

"Volt egy telefonhívásom ma reggel, ez volt az első alkalom, hogy hallottam erről. Nyilvánvalóan úgy döntött, hogy a saját kezébe veszi a dolgok irányítását. Szerintem a srácok a gyárban egy kicsit csalódottabbak, mivel ők az internetről tudták meg ahelyett, hogy közvetlenül ő árulta volna el nekik. De néha így mennek a dolgok. Szerintem, ha csak egy órával hamarabb értesít minket, az egy kicsit kevés" – nyilatkozta Horner Silverstone-ban. Webber csapattársa, Vettel, akivel a Malajziai Nagydíjon történt incidens óta nincsenek jó viszonyban, még később tudta meg, hogy jövőre új csapattársa lesz.

Forrás: Red Bull


"Egy Porsche bejelentés volt. Informáltam Christiant a bejelentés előtt, ahogy a szerződésem előírta, ez történt" - mondta Webber. "Természetesen a gyáriakkal is fogok beszélni, ha eljön az ideje. Elég régen meghoztam már a döntésemet. Egy ideje már tudom, volt egy tervem, és ragaszkodtam hozzá."

Csak egyetlen embert nem lepett meg a bejelentéssel Webber, Dietrich Mateschitz-et, a Red Bull tulajdonosát. "Egy ideje már tudtunk Mark döntéséről, szerintem jól választott, ez előnyös lesz számára és a Porsche számára is" – mondta az osztrák milliárdos, majd hozzátette, hogy az ausztrál a hét elején Ausztriába repült, hogy beszéljen vele.

Webber döntésében a jövő évi szabályváltozások és az idei Pirelli gumik is szerepet játszottak, amelyek nem engedték, hogy úgy nyomja a gázt, ahogy szerette volna. "Nagy-nagy változások lesznek ebben a sportban jövőre, ezért úgy gondoltam, talán jobb, ha a nagy változások ott érnek engem, ahol a jövőm lesz." Webber azért ígéri, hogy motivált lesz a szezon hátralévő részében is, mivel a csapatfőnöke, Horner is ezt várja el tőle.

"Szerintem sok örömét leli majd a versenyzésben, ahogy most is, de egy kicsit kevesebb problémája lesz az autón kívül, mint amennyi most van a Forma-1-ben" – mondta Webberről Fernando Alonso.