Vágólapra másolva!
Elengedte nekik a 14 millió eurós jogdíjat, amit a Nürburgring nem tudott volna kifizetni.

Idén csak azért kerülhet sor a jövő hétvégi Német Nagydíjra, mert Bernie Ecclestone kivételesen elengedte a verseny 14 millió eurós jogdíját, írja a Bild. A futam sorsa még az év elején is kétséges volt: csak január végén dőlt el, hogy a Nürburgringen rendezik meg, amely elvileg Hockenheimmel felváltva szolgál az otthonául, de a promóter, az Automobilclub von Deutschland (AvD) és a tartományi kormányzat nem tudta volna előteremteni hozzá az anyagi fedezetet.

Ecclestone nagyvonalúsága nélkül idén elmaradt volna a Német Nagydíj Forrás: Mercedes

Azt hivatalosan nem erősítették meg, hogy Ecclestone nem kért pénzt a versenyért, de a pályát üzemeltető céghez kirendelt csődbiztos, Jens Lieser elismerte, hogy "a Nürburgring iránti elkötelezettségével Mr. Ecclestone nagy szívességet tett a Forma-1 német közönségének."

1951 óta mindössze háromszor maradt ki a versenynaptárból a sportban érdekelt cégek számára kiemelten fontos Német Nagydíj, legutóbb 2007-ben, amikor a névhasználati joggal kapcsolatos korlátozások miatt Európa Nagydíj néven rendezték meg a nürburgringi futamot.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!