Vágólapra másolva!
Az 1996-os világbajnok, Damon Hill véleményezte a Forma-1 jelenlegi élmezőnyét: szerinte Vettel nyeri az idei bajnokságot, de úgy véli, a német nem lenne jó vesztes. Räikkönent tartja a leggyorsabb versenyzőnek, Alonsót a legteljesebbnek.

Damon Hill, az 1996-os Forma-1-es világbajnok a London Evening Standarddal osztotta meg a véleményét a jelenlegi élmezőnyről. Szerinte nem kérdés, hogy a bajnokságot 36 pontos előnnyel vezető Sebastian Vettel zsinórban negyedszer is a csúcsra ér.

"Valakinek különlegeset kellene alkotnia, hogy utolérjék. Úton van a negyedik bajnoki címe felé, pedig még csak 25 éves. Ez elképesztő. Vettelből legenda lesz" - véli Hill. Mindazonáltal úgy gondolja, vannak nála jobbak. "A kérdés az, hogy hogyan teljesítene, ha nem lenne ennyire jó az autója? Nem gondolom, hogy jól viseli a vereséget, vagy azt, ha a mezőny sűrűjében kell autóznia."

Sebastian Vettel (Red Bull) Forrás: AFP/Shaun Botterill

"(Kimi) Räikkönennek és (Fernando) Alonsónak mindenért meg kell harcolnia, amit elér. Kerülniük kell a zűröket, és ez sikerül is nekik. Vettel ebből a szempontból még nem elég érett."

Hill Räikkönent tartja a "legegyenletesebben teljesítő és a leggyorsabb" pilótának, míg Alonsót a "legkomplettebbnek." A finn és a spanyol esetét ékes példának tartja arra, hogy milyen az, amikor a tehetség érettséggel és tanulással párosul.

Kitért Lewis Hamiltonra is. "Nem akarom azt mondani, hogy Lewis naiv, de még sokat kell tanulnia. Ő tényleg a maga módján akarja egyengetni a karrierjét. Erre a sportra azonban machiavellizmus a jellemző , és ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a Forma-1-ben, kicsit kegyetlennek, céltudatosnak kell lennie, majdnem üzleties szemléletre van szüksége. Belőle talán hiányzik ez. Ő csak be akar ülni az autójába, és megmutatni, hogy mire képes."

"Leleményes, megvan a tehetsége, de azt valahogy elfecsérelte és elvesztette. Vajon mikor szerzi vissza? Vajon maximalizálni tudja-e a lehetőségeit? Átigazolt a Mercedeshez. Még nincs 30 éves, de közel jár hozzá. Lewis órája vészesen ketyeg."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!