Vágólapra másolva!
Egy overallját 50 ezerért árverezte el, a tízszeresét utalta át a szerencsétlenül járt németek javára.

Michael Schumacher még korábban, a Bild honlapján hirdette meg, hogy elárverezi egy overallját, aztán a befolyó összeg tízszeresét adományozza a németországi árvízkárosultak javára. A versenyzőruha végül 50 ezer euróért kelt el, így a hétszeres világbajnok összesen félmillió eurót (kb. 147 millió forintot) utalt át a szerencsétlenül jártaknak.

Schumacher korábban is gyakran jótékonykodott Forrás: AFP

"Ahogy megígértük, Corinna és én felajánlunk nekik félmillió eurót" - írta a hétszeres világbajnok. "Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy ez csak egy csekély része az összes adománynak, de szerettük volna így kifejezni az együttérzésünket, és hasonló részvételre buzdítani másokat is."

Schumacher már aktív versenyző korában is jelentős összegeket fordított jótékony célra. A 2002-es árvíz károsultjai számára például 1 millió eurót, a 2004-es délkelet-ázsiai cunami áldozatainak javára pedig tízmillió eurót ajánlott fel.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!