Vágólapra másolva!
A brit úgy látja, volt csapattársa még nem jutott közös nevezőre a Mercedesszel, de ha eljut odáig, visszatér a gyorsasága.

Bár sokakat meglepett, hogy Lewis Hamilton a Mercedesnél egyelőre nem bizonyult gyorsabbnak Nico Rosbergnél, előző csapattársa, Jenson Button szerint az összehasonlítás nem fair.

"Legyünk igazságosak: legalább sokkal több pontot gyűjtött, mint Nico" - nyilatkozta Button az Auto Motor und Sportnak. "Lewis hihetetlenül gyors, de rá is érvényes az, ami mindannyiunkra: ha az autója nem illik hozzá, és a balansz nem megfelelő, nem olyan, mint amilyennek hosszú éveken át megszokta, akkor nincs könnyű helyzetben."

"Természetesen Nico is gyors, de Lewis nem lett lassabb, mint volt. A tempója adott, és ha visszatér, mindenkit sokkolni fog vele."

A Mercedes versenyzői közül idén eddig Rosberg szerezte a több pole pozíciót Forrás: Mercedes

Button, aki három éven át versenyzett Hamilton mellett a McLarennél, azt mondta, hisz a Mercedes pilótáinak, hogy nem nyertek semmit a Pirellivel közösen lebonyolított gumiteszt révén. "Mindketten ezt állítják. Hinnünk kell nekik, különben hazugnak kellene tartanunk őket" - jelentette ki.

Hamilton hét forduló után 77 ponttal az összetett 4. helyén áll, míg Rosberg annak ellenére csak 57 pontot gyűjtött, hogy Monacóban ő aratta a Mercedes idei egyetlen nagydíjgyőzelmét.