Vágólapra másolva!
Még a nyáron leülnek vele tárgyalni az esetleges hosszabbítással kapcsolatban. Christian Horner szerint még korai lenne megítélni a Toro Rosso fiatal versenyzőinek képességeit.

A Red Bull kedden bejelentette, hogy Sebastian Vettel szerződését a 2015-ös idény végéig meghosszabbították, azt viszont még nem lehet tudni, hogy ki lesz a német csapattársa a következő szezonban. Mark Webbernek csak az idény végéig van szerződése az osztrákokkal, és sokan már kész tényként kezelik, hogy a csapattal nem teljesen felhőtlen viszonyt ápoló ausztrál az idény végén otthagyja a Red Bullt.

Christian Horner azonban a Speed Weeknek elárulta, egyáltalán nem kizárt, hogy jövőre is változatlan felállásban folytatják. "Ez a Forma-1 történetének egyik legsikeresebb versenyzőpárosa" - utalt Vettelre és Webberre, akik 2009 óta három egyéni és konstruktőri bajnoksághoz segítették a Red Bullt. "Támogatjuk ezt a felállást, ezért a nyár későbbi szakaszában leülünk beszélgetni Markkal."

Ettől függetlenül továbbra is az tűnik valószínűnek, hogy Vettel új csapattársat kap 2014-ben. A szerződésre Kimi Räikkönent tartják a legnagyobb esélyesnek, de a finn még nem hajlandó elárulni, mit tervez a következő idényre. Természetesen felmerült a Red Bull utánpótlás-csapatánál, a Toro Rossónál versenyző Jean-Eric Vergne és Daniel Ricciardo neve is. Horner szerint még túl korai lenne megítélni, hogy ők alkalmasak lennének-e a munkára, de dicsérő szavakkal illette őket.

"Szerintem mindketten nagyon jó képességekkel rendelkeznek, és nagy csatákat vívnak egymással. Szinte minden hétvégén felcserélődik köztük a sorrend. Nagyszerű látni, ahogy kibontakozik a tehetségük" - mondta a csapatfőnök. "Minden információt megkapunk róluk, és figyelemmel követjük a teljesítményüket."

Horner szerint egyelőre azt sem lehet megítélni, hogy Vergne vagy Ricciardo rendelkezik jobb képességekkel. A bajnokságban jelenleg az elmúlt két futamon pontot szerző francia áll előrébb, 6 ponttal előzi meg Ricciardót. Bár az időmérőkön az ausztrál tűnik az erősebbnek, Vergne a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon 6. lett, ami a Toro Rosso legjobb eredménye Vettel 2008-as szereplése óta.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!