Vágólapra másolva!
Azt várja, hogy Silverstone-ban ismét a gumikopás lesz a meghatározó tényező.

Bár a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon a két Mercedes már csak egy-egy helyet vesztett a rajtpozíciójához képest, ami azt sugallja, hogy legalább részben sikerült orvosolniuk a hátsó gumik túlmelegedéséből adódó gyors kopást, Lewis Hamilton úgy véli, még mindig tetemes a hátrányuk a versenytávon legerősebb csapatokhoz képest.

"Az ember igazán nem tudhatja, hogy mi vár rá. Fogalmam sincs, a Ferrari és a Red Bull mit művelt az autójával, de a kanadai versenyen valamiért borzasztóan gyorsak voltak" - mondta. "Ezért muszáj lesz kitalálnunk, hogyan fejlődhetünk. Ezen fogunk dolgozni."

A gyors kanyarok továbbra is gondot jelenthetnek a Mercedes számára Forrás: Mercedes

Hamilton hét forduló után az összetett 4. helyén áll, 11 pontra a 3. helyezett Kimi Räikkönentől, de a kérdésre, hogy mire számít a soron következő versenyen, a Brit Nagydíjon, rávágta: "Gumikopásra! A hosszú etapok komoly kihívást fognak jelenteni számunkra, mert rengeteg a gyors kanyar, amelyek tökéletesen megfelelnek arra, hogy túlmelegítsük és elkoptassuk a gumikat."

"Az utóbbi két futamon fantasztikus volt a hosszú etapos tempónk. Monacóban is, itt (Montrealban) is. A Red Bullokkal és a Ferrarikkal nem tudtuk tartani a lépést, de ettől függetlenül erősek voltunk. Még javulnunk kell, bár egyelőre csak remélni tudom, hogy a gyors pályákon is meg tudjuk őrizni a jelenlegi formánkat."

Annak ellenére, hogy három pole pozíciót szerzett, és ő aratta a Mercedes idei egyetlen győzelmét, Rosbergnek csak 57 pontja van. A csapat viszont a Lotust megelőzve átvette a 3. helyet a konstruktőri összetettben a montreali hétvégén.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!