Vágólapra másolva!
Christian Horner azt állítja, Kanadában előreléptek a gumikopás terén.

A Mercedeshez hasonlóan a Red Bullnak is a gumikopás a gyenge pontja idén, bár ők általában nem a hátsó, hanem az első Pirellik épen tartásával küszködnek. Ám a Kanadai Nagydíjon a győztes Sebastian Vettelnek nem kellett óvatoskodnia, ezért az első öt helyezetten kívül mindenkit lekörözött, és a csapatfőnök, Christian Horner ebben is annak a bizonyítékát látja, hogy előreléptek.

"A beállítások terén szerintem egyértelműen fejlődtünk, és remélem, hogy ez a tendencia Silverstone-ban is folytatódni fog" - mondta. "Malajziában szintén vannak gyors kanyarok, és már ott is elég erősek voltunk. Azt hiszem, megértettük a barcelonai problémáink okát, és ez a következő versenyeken be is fog bizonyosodni."

Ha a Red Bull már nem koptatja durván a gumikat, a többiek bajban lehetnek Forrás: AFP

Noha Vettel Kanadában rendkívül gyors volt, a hétvégén újra kritizálta a gumikat, azt állítva, hogy a futófelületek legutóbb Barcelonában tapasztalt leválása igenis biztonsági probléma. A Pirelli sportprogramját irányító Paul Hembery érthetetlennek nevezte, hogy a Red Bull folyamatosan a gumik ellen ágál.

"Más csapatoknak talán lenne okuk erre, de az minek panaszkodik, aki vezeti a világbajnokságot?" - mérgelődött. "Megnyerték a versenyt, mégis láttam tőlük kritikákat. Az ilyesmi nem segít."

Azt most Horner is elismerte, hogy "a megfelelő üzemi tartományban ezekből a gumikból is jó köridőket lehet kihozni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!