Vágólapra másolva!
Button és Pérez is balszerencsére panaszkodott a kaotikus montreali időmérő után. A brit szerint azonban jobb időzítéssel sem lett volna garantált helyük a Q3-ban.

Nagyon rosszul végződött a McLaren számára a Kanadai Nagydíj időmérő edzése, az idény során először egyik versenyzőjük sem tudott bekerülni az utolsó szakaszba. Jenson Button a Q3 végén a rossz időzítés miatt maradt le a javítás lehetőségéről, de Sergio Pérez sem járt sokkal jobban, csapattársát két hellyel megelőzve a 12. helyen végzett.

Miután a Q2-t Felipe Massa balesete után leállították, a versenyzőknek két percük maradt arra, hogy javítsanak a köridejükön. Button viszont túl későn kezdte meg az utolsó körét, ezért az ő ideje már nem volt értékelhető. „Hallottam a visszaszámlálást a csapatrádión. Azt gondoltam, hogy a hátralévő 10 másodperc elég lesz, de nem így volt” – mondta a brit, majd hozzátette: egyáltalán nem biztos, hogy az utolsó körével bekerült volna a legjobb tíz versenyző közé, hiszen ehhez több mint fél másodperccel kellett volna javulnia.

„Ez olyan edzés volt, ahol a forgalom és az eső szempontjából vagy minden sikerül, vagy semmi” – utalt a változékony körülményekre. „Akárhányszor megpróbáltunk mért kört futni, mindig közbejött valami – egy piros zászló, vagy még intenzívebb eső. Ez egyszerűen nem jött össze nekünk.”

A McLaren betlizett a kaotikus montreali időmérőn Forrás: AFP

Button úgy véli, a McLaren vizes pályán nem elég erős, de a változó körülmények a kezükre játszhatnak holnap. Pérez optimistábban nyilatkozott az autója tempójáról, szerinte csak a balszerencse miatt nem jutott be a Q3-ba. „Amikor elkezdték lengetni a piros zászlót, mát az utolsó sikánnál jártam. Egy nagyszerű kört fejeztem volna be, könnyedén bekerülhettem volna a Q3-ba” – bosszankodott.

„Az utolsó próbálkozásomnál forgalomba kerültem, és nem tudtam eléggé felmelegíteni a gumikat” – magyarázta. „Kár érte, mert szerintem jó volt a tempónk, pedig a versenyre koncentráltunk. Szerintem holnap erősek lehetünk.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!