Vágólapra másolva!
Száraz pályán még nem érzi elég erősnek a McLarent, de nehéz körülmények között mindenképpen jó eredményre számít. A csapat nem adja fel az idei szezont.

A Kanadai Nagydíj hétvégéjét többször is eső zavarhatja meg, az első szabadedzés nagy részében is vizes volt a pálya. Jenson Button nem bánná, ha vasárnap hasonló körülmények között kellene vezetnie, hiszen ebben az esetben még a győzelemre is lát esélyt.

A McLaren a szokásosnál gyengébben kezdte a 2013-as idényt, hat futam után egy 5. helyezés a legjobb eredményük. A csapatnál azonban biztosak benne, hogy jó irányba haladnak, és Button szerint Montrealban is látható lesz a fejlődésük. „Tesztelni fogunk itt néhány új alkatrészt – ez izgalmas, és remélhetőleg úgy működnek majd, ahogy vártuk” – nyilatkozta. „De ez még nem jelenti azt, hogy száraz pályán a győzelemért harcolhatunk.”

Kiszámíthatatlan időjárás mellett azonban nem érzi ezt lehetetlen vállalkozásnak. „Változó körülmények között minden eshetőségre fel kell készülnünk. Szerintem ebben a helyzetben jól szerepelhetünk” – vélekedett. A brit mindenesetre biztos benne, hogy idén jobban szerepel majd Kanadában, mint tavaly, amikor a 16. helyen ért célba, egykörös hátránnyal csapattársa, a győztes Lewis Hamilton mögött.

„Azt egyértelműen tudjuk, hogy mit ne csináljunk az autó balanszával ezen a hétvégén” – mondta. „Monaco után bizakodóak vagyunk. Úgy érezzünk, jó hétvégénk lehet, különösen ilyen körülmények között.”

Button nem tudta megjósolni, hogy a McLaren mennyit fejlődik még 2013-ban, de azt határozottan állította, hogy még nem adták fel az idei évet. „Az egész csapatnak az a célja, hogy futamokat nyerjünk idén – nem gondolunk a következő szezonra” – jelentette ki. „Elnézve a McLaren múltját, általában nagyon sokat javulnak egy idény alatt, főleg akkor, ha nehezen indult a szezon. Ha figyelembe vesszük a statisztikát, valószínűleg idén is fogunk versenyeket nyerni.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!