Vágólapra másolva!
A Volkswagen ralicsapata tesztlehetőséget ajánl Sebastian Vettelnek, cserébe Sébastien Ogier is szeretné kipróbálni az F1-es Red Bullt. Vettel bevallotta, hogy navigátorként félne raliautóba ülni.

Sebastian Vettel már többször hangoztatta, hogy nagy rajongója a rali-versenyzésnek, élesben viszont még nem próbálta ki, milyen lehet egy WCR autót vezetni. A közeljövőben erre is lehetősége nyílhat, a hírek szerint ugyanis a - Red Bull által szponzorált - Volkswagen csapata felajánlott neki egy tesztlehetőséget. Ezen felbuzdulva a német gyártó első számú versenyzője, Sébastien Ogier is kijelentette, hogy cserébe szívesen vezetné a Red Bull Forma-1-es autóját.

Vettel és Ogier a Monacói Nagydíjon találkozott egymással, és állítólag valóban felmerült közöttük az autócsere lehetősége. "Imádja a ralit, és nagyon érdeklődik egy Volkswagen Polo WCR-s teszt iránt" - mondta a rali-világbajnokság éllovasa Vettelről. "Természetesen én is szívesen kipróbálnám a Forma-1-es autót, hiszen ezt minden versenyző szeretné egyszer megtapasztalni."

Vettel az esetleges teszt ellenére sem fontolgatja, hogy élesben is kipróbálja magát, és Kimi Räikkönen és Robert Kubica példáját követve elinduljon egy ralin. "Erre még nem gondolok" - nyilatkozta az Auto Bildnek. "De csodálom, amit ezek a srácok csinálnak. Elképesztő, milyen képességeik vannak - erdőben, havon és aszfalton is manővereznek ezekkel az autókkal, ráadásul hihetetlen tempóval."

A német elismerte, hogy navigátorként sem szívesen ülne autóba. "Esetleg egy tesztpályán - egy igazi szakaszon azonban nem lennék navigátor" - mondta. "Egyébként sem ülök szívesen az anyósülésen. Nem szeretem, amikor az irányítás nem az én kezemben van, és onnan minden sokkal gyorsabbnak is tűnik. Ráadásul nem hiszem, hogy az utánam következő utas szívesen ülne egy tócsában..." - viccelődött.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket aTwitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!