Vágólapra másolva!
Martin Whitmarsh után Sam Michael is védelmébe vette a sokak által támadott mexikóit. Szerinte Pérez folyamatosan fejlődik, és a tapasztalt Buttonhoz képest is jól teljesít.

Sergio Pérez teljesítményét egyesek negatív, mások pozitív jelzőkkel illették az elmúlt futamokon: a kezdeti bizonytalanság után a mexikói egyre jobb tempóra képes a versenyhétvégéken, viszont agresszívabb is lett, amit több riválisa nem néz jó szemmel. Monacóban Kimi Räikkönen felpofoztatta volna Pérezt, aki az alagút utáni sikánnál nekiütközött egy előzési kísérlet közben, és Fernando Alonso sem értette, hogy a mexikói miért ott akart elmenni mellette.

Sam Michael azonban nem érti, miért támadják ennyien Pérezt, hiszen a sikán megszokott előzési helynek számít Monacóban. „A többi versenyző is végrehajtott ugyanilyen manővereket a karrierje során – néhányan mostanában, mások régebben” – jelentette ki a McLaren sportigazgatója. „A sikánnál kínálkozó előzési lehetőségeket már akkor is kihasználták, mikor Checo Pérez még meg sem született. Nem arról van szó, hogy új módszert alkalmazott, ráadásul pozíciókért harcolt.”

Michael egyetért azzal, hogy Pérez keményen versenyzett, de szerinte „erről szól a Forma-1”, ahol a fiatal mexikói most próbálja megvetni a lábát. A McLaren hat futam után elégedett a teljesítményével, hiszen Pérez a rutinos Jenson Button mellett sem vall szégyent. „A csapattársának tíz évvel több tapasztalata van, ráadásul világbajnok, ezért nehéz őt utolérni. De Checo hozzá viszonyítva is jól teljesít. Tehetséges pilóta, és én támogatom azt a stílust, ahogy most versenyez. Teljes mértékben mögötte állunk, amíg képes a fejlődésre.”

A sportigazgató rámutatott, hogy Pérez a pályán kívül is hasznos tagja a csapatnak. „Technikai szempontból is tisztában van vele, hogy mit akar az autójától, és ezt ki is tudja fejezni a mérnökeinek. Ez nagyszerű, ha figyelembe vesszük, mennyire tapasztalatlan még.”

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!