Vágólapra másolva!
A Hankook után a Bridgestone szóivője is kijelentette, hogy a japán gyártó a közeljövőben nem tervezi a visszatérést a Forma-1-be.

Bár a Pirelli még dolgozik a 2013 végén lejáró Forma-1-es szerződésének meghosszabbításán, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy jövőre is az olasz gyártó szállítja a gumikat a Forma-1-es csapatoknak. A korábban az egyik legnagyobb esélyesként emlegetett Hankooknál néhány napja jelentették ki, hogy jövőre biztosan nem szállnak be az F1-be, szerdán pedig a Bridgestone tette egyértelművé, hogy nem érdekli őket az új szerződés.

"Jelenleg nem tervezzük a Forma-1-es visszatérést” – jelentette ki az Autosportnak a japán gyártó szóvivője. A Bridgestone 14 éven keresztül, 1997-től 2010-ig látta el gumival az istállókat, az utolsó négy évben egyedüli beszállítóként. A szóvivő hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos volt számukra ez az időszak, de jelenleg az utcai autók abroncsainak fejlesztésére koncentrálnak.

A Bridgestone nem akar visszatérni az F1-be Forrás: Ferrari

"Az F1-es részvételünk óta a Bridgestone ismertsége jelentősen nőtt Európában és a világ többi részén” – mondta. "Ugyanakkor sikereket értünk el abban is, hogy a Forma-1-es gumikeverékek tervezéséhez alkalmazott technikát az utcai autók abroncsainak fejlesztésekor is felhasználtuk.”

"A folyamatosan változó gazdasági helyzetben a Bridgestone arra koncentrált, hogy a forrásait átirányítva továbbra is intenzíven fejleszthesse az innovatív technológiákat és stratégiai termékeket” – magyarázta. "Ezért úgy döntöttünk, hogy a 2010-es idény végén lejárt megállapodásunk után nem kívánunk új szerződést kötni.”

A sokat kritizált Pirelli egyébként Monacóban állítólag közel került a hosszabbításhoz. A hírek szerint Bernie Ecclestone-nal már megegyeztek a feltételekről, csak az istállókkal nem jutottak még egyezségre.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!