Vágólapra másolva!
A csapat a Monacói Nagydíjon nyújtott jó teljesítményre alapozva a hétvégi montreali futamon is pontszerzésre számít, sőt a dobogót sem zárják ki.

A Force India jól kezdte az idei évet, mert az autójuk kíméletesen bánnak a gumikkal. Ezt tükrözi az is, hogy az első hat futamon 44 pontot szereztek - 16-tal többet, mint tavaly -, és a McLaren előtt, az ötödik helyén állnak a konstruktőri pontversenyben.

A Force India eddig csak a 2009-es Belga Nagydíjon ért el dobogós helyezést, amikor Giancarlo Fsichella meglepetésre a második helyet szerezte meg, de ezt azóta nem sikerült megismételniük. Vijay Mallya csapatfőnök szerint azonban most közel állnak az újabb pódiumhoz. "Mindennél fontosabb, hogy ezt el is érjük. Montreal jó helyszín lehet erre, és az autónk kellően gyors ahhoz, hogy az élmezőnnyel harcoljunk" - vélte.

A Kanadai Nagydíj lesz a Force India századik versenye, ezzel csupán a 27. csapat lesz a Forma-1 történetében, amely eléri ezt a határt. "Az Első évünkben, 2008-ban, még az volt a célunk, hogy túljussunk a Q1-en, a pontszerzésről pedig csak álmodoztunk. Látva, hogy hol állunk ma, ez még inkább arra ösztönöz minket, hogy ugyanilyen erőbedobással dolgozzunk a következő száz versenyen is" - jegyezte meg Mallya.

Paul di Resta is egyetértett a főnökével, szerinte idén minden pályán versenyképes az istálló, Kanada pedig általában is fekszik az autójuknak. "Száz verseny már komoly eredményt jelent, nagyszerű látni, hogy mennyit fejlődött a csapat ez idő alatt. Ez a befektetőinknek is bizalmat adhat, reméljük, nekik is mosolyt tudunk csalni az arcukra hétvégén" - tette hozzá.

Adrian Sutilt Montrealban nemcsak maga a pálya nyűgözi le: "A város miatt ez az egyik kedvenc helyszínem. Még sosem értem el itt jó eredményt, de remélem, ez idén megváltozik" - jelentette ki.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!