Vágólapra másolva!
Még nem sikerült teljesen megszoknia az új autóját, elsősorban a McLarenétől különböző fékek és a kormány miatt küszködik. Ross Brawn szerint időbe telhet, amíg újra képes lesz a maximumot nyújtani.

Lewis Hamilton jól kezdte a 2013-as idényt új csapatánál, a Mercedesnél: az első három futamon kétszer a dobogóra állhatott, Kínában a pole pozíciót is megszerezte. Azóta viszont fordult a kocka, hiszen csapattársa, Nico Rosberg rendszerint gyorsabbnak bizonyul nála az időmérőkön és a futamokon is. A múlt hétvégi Monacói Nagydíjon Hamilton csak a 4. helyen ért célba, miközben a német magabiztos győzelmet aratott.

Hamilton azt állítja, az eddig eltelt hat futam alatt még nem sikerült megszoknia a Mercedes autóját, miután korábban hat szezon húzott le a McLarennél. "A fékek és a kormánykerék tekintetében nagyon eltér ez az autó attól, amit megszoktam. A McLarennél könnyű dolgom volt, hiszen már évek óta ott versenyeztem - hozzászoktam, hogy mindig ugyanolyanok a beállítások" - magyarázta Hamilton, aki elismerte, hogy a téli tesztek óta küszködik az autójával.

"Emiatt szerepeltem kicsit gyengébben az első néhány futamon, különösen az utolsó három verseny sikerült rosszul. Eddig ez a legutóbbi volt a legnehezebb" - utalt a Monacói Nagydíjra. "Nehéz elmagyarázni, hogy mi hiányzott, egyszerűen az egész hétvége során nem voltam formában. Nem arról volt szó, hogy nem koncentráltam eléggé - egyszerűen nem éreztem jól magam az autóban."

Forrás: Mercedes

A brit úgy gondolja, a szűk monacói pályán még nagyobb hátránya származott abból, hogy nem bízott teljesen a Mercedes fékjeiben. "A McLarennél 100 százalékosan megbíztam az autómban, ezen a pályán pedig ez különösen fontos" - mondta. "Még nem sikerült elég önbizalmat szereznem, ezért nem is tudtam elég későn fékezni."

A Mercedes főnöke, Ross Brawn úgy véli, várni kell arra, hogy Hamilton újra a legjobb formájában versenyezhessen. Szerinte még nem sikerült tökéletesen összecsiszolódniuk, ezért nehéz a brit igényei szerint beállítaniuk az autóját, de keményen dolgoznak ezen. "Ez egy kicsit eltérhet attól, amit Nico szeretne, bár elég hasonló a stílusuk. Időre van szükségünk. Nico évek óta a csapatunknál versenyez, ő pontosan tudja, mit kell tennie az istállón belül, míg Lewis még csak most kezdi megérteni ezt."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!