Vágólapra másolva!
A Sauber sportszerűtlenséggel vádolta Valtteri Bottast, amiért félrehúzódott Kimi Räikkönen elől Monacóban, megteremtve neki a lehetőséget, hogy elvegye az utolsó pontot Nico Hülkenbergtől.

Kimi Räikkönen nagy hajrával mentett meg egy pontot a Monacói Nagydíjon azután, hogy defektet kapott a Sergio Pérezzel vívott csata közben. A Lotus finn versenyzője a 70. körben kénytelen volt bemenni egy nem tervezett kerékcserére, és 8 körrel a cél előtt az utolsó, 16. helyre esett vissza.

Max Chiltont és Giedo van der Gardét hamar megelőzte, Pérez pedig kiesett előle a sérült fékjei miatt, de még így is három pozícióra volt a pontszerzéstől. Az utolsó előtti körben azonban Räikkönen kettőt is előzött, előbb Esteban Gutiérrez Sauberjét, majd Valtteri Bottas Williamsét hagyta le, és így lehetősége nyílt rá, hogy megtámadja a 10. Nico Hülkenberget. A Sauber másik pilótája végül nem tudott hatékonyan védekezni, Räikkönen a frissebb gumikon, a DRS segítségével az utolsó kör elején őt is faképnél hagyta.

Valtteri Bottas (Williams) Forrás: AFP

A Saubernél mérgelődnek az elvesztett pont miatt, különösen azért, mert a félrehúzódó Bottas maga elé tessékelte honfitársát, Räikkönent. "Ez hozta Kimit olyan helyzetbe, hogy megtámadhassa Hülkenberget" - mutatott rá Peter Sauber csapatfőnök az Auto Motor und Sportnak. Bottast azzal vádolta meg, hogy az alakulatától "ellopott egy pontot." A Sauber csapatmenedzsere, Beat Zehnder pedig úgy nyilatkozott Bottas manőveréről a Blicknek, hogy "ilyen sportszerűtlen cselekedetet csak ritkán lehet látni" a pályán.

Finn újságíróknak nyilatkozva Bottas azonban úgy védekezett, hogy reflexből azt hitte, Räikkönen az élmezőnyben halad, és épp lekörözni készül őt.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!