Vágólapra másolva!
A brit versenyző nem izgatja fel magát a Mercedes gumitesztje körül kirobbant botrány miatt, inkább a teljesítménye javítására fordítja az energiáját.

A Mercedes monacói győzelmét beárnyékolta a futam előtt kirobbant botrány a gumitesztjükkel. A csapat úgy érzi, szabályos keretek között bonyolították le a háromnapos tesztet a Pirellivel, az erről mit sem sejtő riválisaik azonban nem így gondolják, és a Red Bull, valamint a Ferrari óvást is benyújtott ellenük.

Lewis Hamilton, aki vezette is az autón azon a teszten, kijelentette, hogy őt nem zavarja a hercehurca. "Én nem aggódom, azt inkább a csapatnak kell" - mondta. "Nekem csak magamra kell összpontosítanom, és megpróbálni összeszedni magam."

"A Pirellivel kell beszélniük erről. Minket felkértek egy kis munkára, amit el is végeztünk. Jó móka volt."

Az első újságírói kérdés, amit a Monacóban győztes Nico Rosbergnek szegeztek a futam utáni hivatalos sajtótájékoztatón, szintén ezt firtatta, de a német sem volt hajlandó válaszolni rá.

Érdekesség, hogy amikor Hamilton 2007-ben első F1-es csapatához, a McLarenhez igazolt, első évében ott is belefutott egy botrányba: akkor a wokingi istálló súlyos büntetést kapott, amiért egyik alkalmazottja, Mike Coughlan titkos dokumentumokhoz jutott hozzá a Ferraritól, a maranellóiaknál dolgozó Nigel Stepney segítségével.

Hamilton egyelőre csapattársa előtt áll a tabellán, nyers tempóban azonban mostanában hátrányban van hozzá képest, hiszen az előző három időmérőn kikapott tőle. Elismeri, hogy fejlődnie kell.

"Nem vagyok elég gyors, nem kaptam el kellően a ritmust" - mondta. "Sok mindent rendezni kell magamban, mindenképpen fogok időt szakítani erre."

"Már nem sokat tudok tanulni a csapatról vagy az autóról, csupán én magam tudnék fejlődni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!