Vágólapra másolva!
Bár a tabellán nőtt a hátrányuk a Force India mögött, Martin Whitmarsh csapatfőnök azt mondja, Monacóban erősödött a McLaren.

A McLaren döcögősen kezdte a 2013-as idényt a jelentősen átépített autójával, és továbbra is távol van attól, hogy önerőből a dobogós helyekért, esetleg a győzelemért szálljon harcba. A csapat több fejlesztéssel próbált javítani a helyzeten, s bár a Spanyol Nagydíjon bevetett frissítési csomag nem hozta meg a várt áttörést, Martin Whitmarsh szerint Monacóban végre a javulás jeleit tapasztalták.

A hétvégi futamon Jenson Button 6. lett, de Sergio Pérez további pontokat hozhatott volna, ha nem ütközik neki Kimi Räikkönennek. Az ütközéstől azonban megsérült a fékhűtője, ezért fel kellett adnia a futamot a 6. helyről. "Sok pontot kellett volna szereznünk, de ettől függetlenül fejlődtünk kicsit" - nyilatkozta a csapatfőnök az Autosportnak. "Még nem megfelelő a teljesítményünk, de javulunk, és az autó balansza nem volt rossz."

Főleg az lepte meg, hogy a hepehupás utcai pályán milyen jól ment az MP4-28. "Ami érdekes, hogy az autó egész stabil volt a féktávokon és a kigyorsításokon, holott korábban pont ezeken a területeken vergődtünk."

A McLaren hátránya ugyanakkor 4 pontról 7-re nőtt a mindkét pilótájával pontokat szerző Force India mögött a konstruktőri tabellán.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!