Vágólapra másolva!
Bár úgy tűnt, azért járt pórul, mert a csapattársával egyszerre kellett kereket cserélnie, valójában egy be nem tartott utasítás miatt vesztette el a 2. helyet Monacóban. Rosberg nem ragadtatja el magát.

Lewis Hamilton a 2. helyről rajtolt, és sokáig ott is haladt a Monacói Nagydíjon, de a kerékcserék első fordulója után visszaesett negyediknek a két Red Bull mögé. Noha ennek látszólag az volt az oka, hogy csapattársával, Nico Rosberggel egyszerre kellett kereket cserélnie, miután Felipe Massa balesete miatt pályára küldték a Safety Car-t, a brit versenyző önmagát okolta a történtekért.

"Azt mondták, 6 másodpercre maradjak le, de kicsit több lett belőle, úgyhogy nem a csapat hibázott, hanem én" - ismerte el. "Ez nem balszerencse volt. Egyszerűen nem voltam elég jó ezen a hétvégén."

A visszajátszásból kiderült, hogy Hamiltont már kb. 4 másodperce várták az előzőleg Rosberg autóján kereket cserélő szerelők, amikor odaért hozzájuk, a Red Bullok ennek köszönhetően tudták megelőzni. Sebastian Vettel, aki egy körrel korábban állt ki a bokszba, pechjére éppen a Safety Car mögé tért vissza, de hamarosan engedélyt kapott az előzésre, s mivel Hamilton lassan haladt, fél kör alatt 24,5-ről 11 másodpercre csökkentette a hátrányát hozzá képest, mire a Mercedes elindult a bokszbejárat felé.

Forrás: AFP

Idei első, összesen második győzelmével Rosberg feljött az összetett 6. helyére, de Vettellel szemben már kereken 60 pont a hátránya, ezért azt mondta, a vb-címre nem is gondol. "Két héttel ezelőtt 70 másodperces lemaradással értünk célba" - emlékeztetett. "Ma sokkal jobb helyzetben voltunk. Ez egy másféle pálya, itt lehetőségem nyílt nyugodtan, a gumikat kímélve vezetni."

"De nem szabad túlságosan izgalomba jönnünk a következő futamokkal kapcsolatban. Még mindig van egy kis gondunk a versenytempónkkal, és a fegyverkezési versenyt a többiek is keményen pörgetik."

Rosberg elismerte, hogy az előző nagydíjak emléke, amikor hiába rajtolt a pole-ból, hamar visszaesett, kísértette most is, de azt mondta, Monacóban győznie "különleges érzés" volt. "Itt nőttem fel, ez az otthonom, és a Monacói Nagydíjat megnyerni egyébként is minden autóversenyző pályafutásának csúcsa. Nekem is ez volt a gyerekkori álmom" - jelentette ki. "Az egész hétvége tökéletesen alakult."

Rosberg megnyerte az összes szabadedzést, és az időmérő döntő etapját is, ezért a hétvégén minden alkalommal az ő neve szerepelt a tabella tetején.