Vágólapra másolva!
Szándékosan szűk fordulót vett az orruk előtt, hogy lefröcskölje őket, a 150 ezer dolláros kárt a Mercedes térítette meg. Hamilton azt mondja, ha megszerzi a pole-t Monacóban, a versenyen fel tudja tartani az egész mezőnyt. Alonso, Massa és Vettel szerint is az ő csapata a favorit.

A svájci Blick újságírója szerint Lewis Hamilton szerdán a monacói öbölben jetskizett, amikor dühös lett az őt a partról fényképező fotósokra és operatőrökre, ezért az orruk előtt vett egy szándékosan szűk fordulót, hogy lefröcskölje őket. A hirtelen felindulásból elkövetett manőver azonban nem maradt következmények nélkül, a fényképezőgépekben és TV-kamerákban ugyanis tetemes, 150 ezer dolláros (34 millió forintos) kár keletkezett, amit sűrű bocsánatkérések közepette Hamilton helyett csapata, a Mercedes térített meg.

A riválisok egyébként éppen a Mercedest tartják a legesélyesebbnek a monacói győzelemre. Az utóbbi három versenyen az ő autóik rajtolhattak az élről, s mivel a hercegség szűk pályáján közismerten nehéz előzni, itt egyszerűbben megtarthatják a pozíciójukat. "Michael (Schumacher) jóvoltából tavaly is övék lett a pole, csak a büntetése miatt nem indulhattak onnan" - emlékeztetett Fernando Alonso. "Tudjuk, hogy itt milyen bajosan lehet előzni, úgyhogy ha megint megszerzik az első rajtkockát, ők lesznek a favoritok."

Csapattársa, Felipe Massa is egyetértett Alonsóval. Szerinte a Mercedes Barcelonához és Bahreinhez hasonlóan ismét szenvedni fog a gumikkal, "de itt küszködve is meg lehet tartani a pozíciót. Lehet, hogy ez lesz a legjobb pálya számukra." A címvédő Sebastian Vettel hozzátette, hogy érti, miért tartják nagynak a Mercedes győzelmi esélyeit Monacóban. "Az elmúlt néhány időmérőn borzasztóan gyorsak voltak, és mindannyian tudjuk, hogy Monacóban fontos az élről rajtolni" - mondta. "Viszont nehéz felmérni, hogy mennyire fognak meghatározó szerepet játszani a gumik."

Forrás: instagram

Maga Hamilton nem egészen biztos benne, hogy a Mercedes a favorit. "Ha sikerül az első rajtsorba kerülnünk, itt sokkal több esélyünk lesz elöl is maradni, mint az utóbbi versenyeken" - ismerte el. "De így is nehéz dolgunk lesz, mert tavaly sokan egy kiállással igyekeztek teljesíteni a távot. Ha idén hasonlóan tesznek, 40 kört kell megtennünk ugyanazon a szett gumin, ami a mi autónkkal problematikus lehet."

Hamilton - aki Monacóban mindenhová bulldogja, Roscoe társaságában érkezett - megjegyezte, hogy nem fogja bánni, ha a többieknek mögötte kell majd vonatozniuk. "2007-ben második lettem, mert nem tudtam megelőzni Fernandót, tavaly senkinek nem sikerült elmennie (Mark) Webber mellett - a verseny vonatozássá fajult. Itt könnyű vonatot képezni" - mondta.

Hozzátette azt is, hogy két héttel ezelőtt, a barcelonai szabadedzéseken a Mercedes az időmérő helyett a versenyre koncentrált, ez vasárnap mégsem segített nekik, ezért elképzelhető, hogy ő Monacóban csak az egykörös tempójára fog koncentrálni a felkészülés során. "Számomra az volt a tanulság, hogy nem létezik külön beállítás a versenyre és az időmérőre" - jelentette ki.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!