Vágólapra másolva!
Az autójuk egy mért körben nem volt erős a Monacói Nagydíj első edzésnapján, ezen mindenképp javítani akarnak. Sebastian Vettel ugyanakkor elégedett volt a szuperlágy gumin futott hosszú etapjával.

A Monacói Nagydíj első edzésnapján az rajzolódott ki, hogy a Red Bull gondban lehet az időmérőn, mert a versenyzőik megközelíteni sem tudták a legjobb köridőket. Mark Webber a hagyományosan mérvadóbbnak számító délutáni edzésen 645 ezredmásodperccel maradt le a legjobb időt elérő Nico Rosbergtől, Sebastian Vettel hátránya pedig már több mint egy másodpercre rúgott - ő ráadásul egy KERS-hibát is elszenvedett.

Az ötödik helyen végző Webber elismerte, hogy nem rejtegették az erejüket, mivel egy körön képtelenek voltak tartani Rosberg tempóját. "Ha tudtuk volna, megtettük volna" - mondta. "1:14.7-es idő nincs bennünk, de meglátjuk, hogyan alakulnak majd a dolgok. Tavaly sem igazán vettük fel a ritmust az utolsó Q3-as körömig (amely Michael Schumacher büntetése után pole pozíciót ért - a szerk.), szóval arra van szükségünk, hogy ismét belerázódjunk, amennyiben lehet."

Vettel délután kilencedik lett a tabellán, de a hosszabb etapjaival elégedettebb volt, mint a rövidekkel. "Délután sajnos komoly változtatásokat hajtottunk végre az autón, és emiatt sok időt vesztettünk. Ez nem volt ideális, de még csak péntek van, vagyis jelen esetben csütörtök" - mondta a címvédő. "Szeretnénk erősebbek lenni alacsony üzemanyagszinttel, ezért muszáj megpróbálnunk gyorsulni."

Forrás: Red Bull

"A szuperlágy gumin futott (rövid) etapom borzasztóan sikerült, rá kell jönnünk, hogy miért. Nem tudtam javítani, holott ez elméletileg könnyű feladat lett volna" - tette hozzá. "Később megtettem egy hosszabb etapot a szuperlágy gumikon, és az látszólag rendben volt."

Monacóban különösen fontos az erős egykörös tempó és a jó rajtpozíció, ugyanis a szűk utcai pályán nagyon nehéz előzni. Az előző négy itteni versenyt a pole pozícióból induló pilóta nyerte, az elmúlt három alkalommal a győztes a egy Red Bullt vezetett: 2010-ben és 2012-ben Webber, 2011-ben Vettel ért elsőnek célba.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!