Vágólapra másolva!
A finn számára az a legfőbb szempont, hogy a lehető legjobb helyzetből kezdhesse meg a következő szezont. A Lotus tulajdonosa bízik benne, hogy a többi ajánlat ellenére Räikkönen nem hagyja el a csapatot.

Kimi Räikkönen továbbra sem hajlandó semmilyen konkrétumot elárulni arról, hogy 2014-ben hol szeretné folytatni a pályafutását. A rali-világbajnokságban tett kitérője után tavaly visszatérő finn nagyszerűen szerepel a Lotusnál - 2012-ben harmadik lett a bajnokságban, jelenleg a második helyen áll -, a következő idényre azonban még nincs szerződése.

A Lotus már többször kijelentette, hogy 2014-ben is szívesen alkalmaznák a finnt, akit viszont vélhetően több másik csapat is megkörnyékezett. Valószínűleg az érdeklődők között van a Red Bull is, amely az év végén minden bizonnyal távozó Mark Webber utódját keresi. Räikkönen egyelőre nem tagadta, hogy kapcsolatban áll a Red Bull-lal, de szokásához híven nem adott egyértelmű választ az Autosprintnek a jövőjét firtató kérdésekre.

"Attól függ. Azt mondanám, hogy kettő, de a Forma-1-ben ezt soha nem lehet pontosan tudni" - válaszolta arra a kérdésre, hogy jelenleg hány opciója van 2014-re. "Elég régóta versenyzem ahhoz, hogy tudjam: csak az számít, hogy saját magam számára megtaláljam a megfelelő helyet."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Red Bull ajánlatáról szóló híreszteléseket erősítheti, hogy Räikkönen menedzsere, Steve Robertson is elismerte: jelenleg a finn a legkeresettebb versenyző a piacon. "Nem azt mondom, hogy több csapat is érdeklődik Kimi iránt - de az biztos, hogy egy ilyen versenyképes pilóta mindig az élcsapatok látóterében van" - nyilatkozta.

A Lotus tulajdonosa, Gérard Lopez egyelőre nem aggódik, szerinte Räikkönen meghosszabbítja a szerződését, ha továbbra is ütőképes autót biztosítanak számára. "Mi azt akarjuk, hogy Kimi jövőre is nálunk versenyezzen, de jól ismerjük őt: semmire nem kényszeríthetjük" - mondta a Press Association Sportnak. "Ha most kellene döntenie, akkor tudom, hogy melyik csapatot választaná. A legfőbb szempont, hogy Kimi mindig győztes autóban szeretne ülni, és ezt jelenleg meg is kapja nálunk."

"Ha máshol jobb autót találna, és lehetősége lenne odaigazolni, biztosan fontolóra venné az ajánlatot. De tudom, hogy mi is megadjuk neki, amire szüksége van - ha továbbra is így teszünk, akkor nálunk fog maradni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!