Vágólapra másolva!
A csapatfőnök, Martin Whitmarsh elismeri, hogy a kezdet nehéz volt a mexikói versenyző számára. A Hondával kötött motorszállítói szerződés elengedhetetlen lesz a McLaren hosszú távú sikeréhez.

Miután Bahreinben ádáz párharcot vívott csapattársával, Jenson Buttonnal, aki aztán legutóbb, a Spanyol Nagydíjon is megszorongatott, a Lewis Hamilton helyére a Saubertől leigazolt Sergio Pérez kezdi meghálálni a McLaren bizalmát - véli a csapat főnöke, Martin Whitmarsh.

"Checo azt a természetes intelligenciát és nyers gyorsaságot kezdi mutatni, amit már korábban is láttunk benne" - mondta. "Egyre nő az önbizalma. Még mindig elég fiatal és tapasztalatlan. Óriási terhet vett a nyakába azzal, hogy a McLaren versenyzője lett, ráadásul úgy, hogy mi sem tudtunk kellően jó autót biztosítani a számára."

"Még mindig rengeteget kell tanulnia, hiszen több mint egy évtizeddel le van maradva Jenson (Buttontól), és ekkora hátrányt nem lehet egyik napról a másikra behozni, de szerintem a helyes irányba halad."

A Hondával kötött, 2015-től életbe lépő motorszállítói szerződés kapcsán Whitmarsh elmondta, hogy az létfontosságú lesz a McLaren jövőjének biztosítása érdekében.

"Szerintem teljesen egyértelmű, hogy a McLarennek egy nagy autógyár igazi támogatására van szüksége" - jelentette ki. "Mindent meg fogunk tenni, hogy idén és jövőre futamokat nyerjünk a Mercedesszel, de a Hondával kötött megállapodás jóvoltából egyike lehetünk a legnagyobb csapatoknak."

"Ez gondoskodni fog arról, hogy hosszú távon is rendelkezésünkre álljanak a sikerhez szükséges erőforrások, szervezeti felépítés és elhivatottság."

A jelenlegi szívómotorokat jövőre leváltó turbók bevezetésével párhuzamosan a kasztnikra vonatkozóan is új szabályok lépnek életbe, ezért az istállók többsége idén a szokásosnál korábban fogja áthelyezni a hangsúlyt a következő szezonra szóló fejlesztésekre.

Az MP4-28-cal kapcsolatos problémákat meglovagolva a McLaren ebben megelőzhetné a többi élcsapatot, Whitmarsh azonban azt mondta, nem állítják le az aktuális modell fejlesztési programját - sőt egyelőre a korábban tervezettnél kevesebb erőforrást koncentrálnak a 2014-es felkészülésre, "mert az igazat megvallva keményebben kell próbálkoznunk az idei autónkkal."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!