Vágólapra másolva!
A Spanyol Nagydíjon arra utasította a motorszállítót, hogy a felszerelését a csapatok számára fenntartott területen kívül helyezze el. Ez azonban állítólag csak közjáték volt Ecclestone és a Renault egyik komolyabb vitájában.

Csütörtökön találkozón vesz részt Párizsban Bernie Ecclestone és Carlos Ghosn, a Renault elnöke. A randevú apropója az, hogy a felek megbeszéljék az előző verseny helyszínén, Barcelonában történt nézeteltérést, amelynek szenvedő alanya a Renault volt: Ecclestone ugyanis kitiltotta a motorhome-jukat a csapatok számára fenntartott területről, a paddockból, arra hivatkozva, hogy a technikai partnerek felszerelésének máshol van a helyük.

"A Renault csak egy beszállító. Ha az összest beengednénk a paddockba, nem lenne hely másoknak" - mondta.

Az Auto Motor und Sport azonban úgy tudja, hogy a háttérben ennél komolyabb vita folyik Ecclestone és a Renault között. A jelenlegi szívómotorokat jövőre leváltó turbók eleinte nem leszek olcsók az árba beépített fejlesztési költségek miatt, de miközben a Ferrari és a Mercedes 20 millió euró alatt kínálja az erőforrásait, a Renault 20-23 milliót tervez kérni értük. Az összeget sokallják a csapatok, ezért Ecclestone megpróbálja rávenni a Renault-t, hogy csökkentse az árat, ám a vállalat erre nem hajlandó. Valószínűleg ez is szóba kerül majd a csütörtöki találkozón.

"Akinek nincs pénze, az nem tud fizetni, és ha senki sem tud fizetni, a Renault-nak sem lesz pénze" - érvelt Ecclestone.

A Renault-tól vásárol jelenleg a Red Bull, a Lotus, a Williams és a Caterham, és elképzelhető, hogy a jövő évtől a Toro Rosso is, de állítólag a Lotus és a Williams fontolgatja, hogy motorszállítót vált.

Ecclestone-nak más ügyekre is figyelnie kell: a müncheni ügyészség is vizsgálatot indított, sőt a Süddeutsche Zeitung szerint már vádat is emelt ellene az állítólagos vesztegetése miatt, amivel a gyanú szerint elérte, hogy a CVC Capital Partners áron alul juthasson hozzá a Forma-1 tulajdonjogaihoz. A sportág nagyura azonban nem aggódik amiatt, hogy börtönbe kerül.

"Ártatlan vagyok. A végén úgyis kiderül az igazság" - nyilatkozta a Bildnek. A PA Sportnak hozzátette, hogy "ha majd aggódnia kell, aggódni fog." Ecclestone ugyanakkor már felbérelt néhány ügyvédeket, hogy tisztázzák a vádak alól.