Vágólapra másolva!
Hiányérzete van a csapat elszalasztott lehetőségei miatt, de úgy véli, a Spanyol Nagydíjon tisztán nyertek. Örül, hogy a győzelem után is precízen végezték a feladataikat, ezt várja el a szezon további részére is.

Önerőből, szerencse nélkül aratta idei második győzelmét a Ferrari a Spanyol Nagydíjon, amely után Stefano Domenicali csapatfőnök a maranellói bázison köszöntette az alkalmazottakat. "Barcelonában nem volt semmilyen ha és de, győztünk, méghozzá tisztán" - jelentette ki. "Szép munkát végzünk, de továbbra is magunkra fogunk összpontosítani, valamint a ránk váró kihívásokra. Tudjuk, hogy ha mindegyikünk tökéletesen dolgozik, akkor jól teljesíthetünk."

"A barcelonai hétvégében az tetszett a legjobban, hogy (vasárnap) 17 óra 15 perckor, a tervek szerint elkezdtük a verseny utáni megbeszélésünket, és 18:30-kor még mindig részletesen elemeztük az adatokat. Ez a helyes hozzáállás, a helyes munkamódszer, az odafigyelés a részletekre. Ezt várom el a szezon végéig."

Forrás: Ferrari

Fernando Alonso a hétvégi sikerével 17 pontra megközelítette az egyéni tabella éllovasát, Sebastian Vettelt, a Ferrari pedig, amelynek másik versenyzője, Felipe Massa harmadik lett Spanyolországban, átvette a 2. helyet a csapatok között.

Domenicali emlékeztetett rá, hogy ennél is jobban állhatnának, ha nem vétenek különböző hibákat - Alonso Malajziában ugyanis kicsúszott, miután a csapat nem hívta ki a bokszba a sérült első szárnya miatt, Bahreinben pedig kétszer is be kellett mennie a bokszba, hogy a szerelők lenyomják a nyitott állásban ragadt hátsó szárnyát.

"Két futamot megnyertünk az első ötből, viszont ennél többre vagyunk képesek. Mi mindig a maximumra törekszünk, és nehéz lenyelni, hogy elszalasztottunk néhány lehetőséget" - ismerte el a csapatfőnök.