Vágólapra másolva!
Ross Brawn természetesnek tartja, hogy előbb vagy utóbb lesz olyan eset, ami miatt megharagszik egymásra Hamilton és Rosberg, de reméli, hogy a csapatnak sikerül majd megoldani a problémát.

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn nem áltatja magát azzal, hogy mindig harmonikus lesz Lewis Hamilton és Nico Rosberg viszonya. A két versenyző kifejezetten jó kapcsolatot ápol, hiszen már a Forma-1-es karrierjük előtt megismerték egymást, sőt, gokartos korszakukban csapattársak is voltak, de Brawn biztosra veszi, hogy lesz olyan eset, ami próbára teszi a kapcsolatukat.

"A versenyzőink nagyon jól dolgoznak csapattársként. Mindketten le akarják győzni a másikat, nagyon gyorsak, és jelenleg élvezzük ezt a párosítást" - idézte őt az ESPN-F1.

"A pilótáink jól kijönnek egymással, és már korábban is versenyeztek egy csapatnál, szép közös múltjuk van. De tudjuk, hogy lesznek olyan események és zűrök, amikor megharagszanak egymásra. Ez természetes, mivel versenyzők, és fontos, hogy gyorsan elsimítsuk ezeket a feszültségeket, hogy ne ártsanak. Biztos, hogy lesznek ilyen pillanatok."

Forrás: Mercedes

Az első ilyen már be is következett a Malajziai Nagydíjon, ahol Rosberg körökön át hiába kérlelte a csapatot, hogy megelőzhesse a benzinnel spórolni kényszerülő csapattársát, és a célba érés után látványosan feldúlt volt emiatt. Hamiltonnak ezért kicsit bűntudata is volt, és elismerte, hogy Rosberg jobban megérdemelte volna a dobogós helyezést.

A Mercedes fejlesztési munkálatait egyébként Robert Kubica segíti a szimulátorban, és a csapatnál hasznosnak tartják a ralis pályafutására koncentráló lengyel munkáját.

"Egyre jobban visszaszokik az F1-es autó vezetéséhez, és mi profitálunk a szakértelméből. Ez segíti a csapatot, és őt is" - mondta Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója az Autosportnak.