Vágólapra másolva!
Ross Brawn a javuló versenytempó ellenére sem magabiztos, szerinte Barcelonában is lesznek jobb csapatok a Mercedesnél a futamon. A csapatnál óvatosan ünneplik az időmérős sikert.

Régóta megfigyelhető, hogy a Mercedes jellemzően jobban teljesít az időmérőkön, mint a futamokon, ezért Ross Brawn csapatfőnök visszafogottan értékelt azután, hogy versenyzői végeztek az első két helyen a Spanyol Nagydíj kvalifikációján.

"Szorgalmasan dolgoztunk a hétvégén, hogy a megfelelő megoldásokkal javítsunk a versenytempónkon. Mégsem gondolom, hogy mi leszünk a legerősebb csapat a futamon" - közölte a Mercedes hivatalos sajtóközleményében. A BBC-nek elismerte, hogy nem tudja, képesek lesznek-e az élen maradni.

"Hogy magabiztosan várom-e a holnapot? Nem teljesen. A nehéz autóval végzett munkából látom, hogy nem vagyunk annyira kiemelkedők, mint az időmérőn. Hogy nyerhetünk-e? Nem tudom. Talán sikerült kellően jó munkát végeznünk mára."

A csapat gondja az, hogy az autójuk durván bánik a gumikkal, emiatt a pilóták hosszú távon nem tudják tartani az élmezőny tempóját - ezt lehetett látni Malajziában, Kínában és Bahreinben is. A barcelonai pályán nagy terhelést kapnak az abroncsok, így Nico Rosbergnek és Lewis Hamiltonnal valószínűleg nehéz feladata lesz, ha a vetélytársak előtt akarnak maradni.

Forrás: Mercedes

A pole pozíciót zsinórban másodszor Rosberg szerezte meg, a Q3-ban futott mindkét köre elegendő volt hozzá. "Meglepődtünk, hogy ennyire gyorsak vagyunk, de ez még csak az időmérő volt" - mondta. "Egész hétvégén jól alakultak a dolgok, sikerült mindent tökéletesítenünk. Ezt kellemes látni Bahrein után, viszont nem szabad túlságosan elbíznunk magunkat, amikor a versenyen várható eredményre gondolunk." A német versenyző kijelentette, hogy csak "óvatosan élvezik sikert."

Csapattársa, Hamilton a 2. rajthely ellenére érezhetően csalódottan nyilatkozott. "Ez a hétvégém eddig nem tartozott a legjobbak közé" - mondta. "Nagyszerű, hogy az első két hely a miénk a rajtrácson, de egész hétvégén szenvedtem."

"Zsákutcába kerültem a beállításokkal. Nem tudtam, hogy mit kellene megváltoztatni, milyen irányba kellene haladni, ezért semmilyen módosítást nem kértem a harmadik edzés és az időmérő között."