Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban felröppenő híresztelésekre reagálva az osztrák tagadta, hogy a Mercedes megkörnyékezte Vettelt. Szerinte a németnek "örökre" szóló szerződése van a Red Bull-lal.

Sebastian Vettel nevét tavaly a Ferrarival hozták szinte heti rendszerességgel összefüggésbe, az elmúlt napokban pedig arról szóltak a híresztelések, hogy a Mercedes környékezte meg a Red Bull háromszoros világbajnokát. A források szerint elsősorban a Mercedes menedzsmentjében dolgozó Niki Lauda próbálja átcsábítani Vettelt. Az osztrák korábban úgy nyilatkozott az ügyről, hogy ő csak folytatja, "amit Norbert Haug elkezdett" - utalva arra, hogy a korábbi sportigazgató állítólag próbálkozott Vettel megszerzésével.

Az Österreich című újságnak szerdán adott nyilatkozatában azonban Lauda kijelentette, a Mercedes soha gondolt komolyan a német szerződtetésére. "Ezt felejtsék el" - nyilatkozta. "Nem próbáljuk megszerezni őt, hiszen örökre szerződés köti a Red Bullhoz."

"(Lewis) Hamiltonnal és (Nico) Rosberggel a miénk a legjobb versenyzőpáros a Forma-1-ben" - tette hozzá a korábbi háromszoros világbajnok. "Ők pozitívan hajtják egymást előre, a felállásunkban történt változás pedig az egész csapatot motiválta."

A korábbi F1-es versenyző, a jelenleg kommentátorként dolgozó Marc Surer azonban "teljesen normálisnak" tartaná, ha Lauda valóban a Mercedeshez szeretné vinni Vettelt. "Egy élcsapatnak meg kell próbálnia gyengíteni az ellenfelét. Vettel szerződtetésével pedig nem csak a riválisukat gyengítenék, hanem a saját csapatukat is erősítenék" - mondta a svájci.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!