Vágólapra másolva!
A hétvégi Spanyol Nagydíjtól kezdve új blokk indul, amelyben az autósport technikai hátterébe fogják közérthetően beavatni a nézőket. Két héttel később a versenyzők fizikai felkészítéséről is sorozat kezdődik.

A hétvégi Spanyol Nagydíjtól kezdve új, az autósport fizikai hátterét feldolgozó sorozat indul az MTV Forma-1-es műsorában. A kísérleteket Dr. Hanula Barna, a Széchenyi István Egyetem Audi Hungária Járműipari tanszékcsoportjának vezetője fogja bemutatni, aki részt vett a Bugatti Veyron szupersportkocsi 1000 lóerős motorjának fejlesztésében, és korábban saját építésű vasszöcskéjével magyar autokrossz-bajnoki címet szerzett.

"A győri Széchenyi István Egyetemmel és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal együttműködésben ötletes kísérletekkel mutatjuk meg a szélárnyékot vagy éppen a tapadást, amely fogalmakat oly' sűrűn használunk közvetítéseinkben, de talán nem mindenki érti pontosan, hogy ezek miket is takarnak" - mondta Szujó Zoltán, az MTVA Forma-1-es közvetítéseinek kreatív producere és kommentátora. "A közszolgálati csatornáknak a tájékoztatás és a szórakoztatás mellett nagyon fontos feladata az edukálás, ezért döntöttünk úgy, hogy egy ilyen sorozatot is becsempészünk a műsorba."

A technikai blokk vasárnap kerül először adásba. Két héttel később, a Monacói Nagydíj hétvégéjén pedig egy újabb, az autóversenyzők fizikai és mentális felkészítéséről szóló sorozat indul, amelyben külföldi pilóták mellett Michelisz Norbert és Kiss Pál Tamás, valamint trénerük, Matics Zsolt is szerepel majd

"A nézők talán nem is gondolnák, hogy mennyi munka van versenyzőink és állandó F1-es szakértőink kiváló eredményei mögött" - jegyezte meg Szujó. "Matics Zsolt edző változatos kínzásokkal javítja a versenyzők szem-kéz koordinációját, reakcióidejét, sőt, még a rajtok utáni lökdösődésre is felkészíti őket."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!