Vágólapra másolva!
Eddig gyengén szerepeltek, de bíznak benne, hogy a bajnokság folytatásában erősödhetnek. Nemrég egy egyenesfutási tesztet is végrehajtottak, hogy az új fejlesztéseket vizsgálják.

Nem sikerült jól a bajnokság eleje a Williamsnek. A nagy múltú csapat eddig nem szerzett pontot, és versenyzőiknek időnként még a sereghajtó Marussia és Caterham autóival is meg kellett küzdeniük. Az FW35-ös modell vezethetőségével Pastor Maldonado és Valtteri Bottas is elégedetlen volt, ráadásul amint a csapat vezető versenymérnöke, Xevi Pujolar elmondta, nehézséget jelentett a problémák azonosításában, hogy a pályák, az időjárás, valamint a Pirelli által választott gumikeverékek is folyamatosan változtak.

"Az eddigi versenyeket rövid időközökkel rendezték, mindegyik pálya másfajta volt, ráadásul a gumik is változtak. Láttuk, hogy van probléma, de az egyes helyszíneken mindig más volt" - idézte a szakembert az Autosport. "Emiatt folyamatosan le voltunk maradva, és igyekeztünk, hogy Barcelonára a legjobbat hozzuk ki magunkból. Európába érve valószínűleg kicsit könnyebb lesz a helyzetünk."

"Dolgozunk a Spanyolországba szánt felszerelésen, és arra számítunk, hogy az javulást fog hozni, bár nem tudjuk, pontosan mekkorát."

A hétvégi Spanyol Nagydíjra az összes csapat átfogó frissítésekkel készül. A Williams vélhetően változtat az autó oldaldobozán és kipufogóján, amelyek elrendezésével régóta kísérleteznek, több-kevesebb sikerrel. Főleg azért haladnak vele lassan, mert az élcsapatokkal ellentétben tavaly még nem vetették be a Coanda-típusú kipufogót. Az istálló egyébként nemrég végrehajtott egy egyenesfutási tesztet a spanyolországi Idiada tesztpályán, hogy megvizsgálja a fejlesztéseit.

Egy éve Maldonado nagy meglepetést okozva megnyerte a Spanyol Nagydíjat, és egy hasonló siker idén még nagyobb csoda lenne. A venezuelai pilóta ettől függetlenül igyekszik mindent megtenni a jó szereplésért. "Jelenleg nehéz időket élünk" - mondta. "Súlyos gondjaink vannak, de remélhetőleg lépésről lépésre fel tudunk zárkózni az élmezőnyhöz."

"Ilyen a versenyzés, néha jó, néha nem. Ilyenkor a tőlünk telhető legjobbra kell törekednünk, hogy megpróbáljunk javulni, túlélni."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!