Vágólapra másolva!
A valószínűleg az állását féltő csapatfőnök, Ross Brawn figyelmeztette a Mercedest, mielőtt az istálló újabb átszervezésekbe kezdene. Szerinte javult a versenytempójuk, de még Barcelonában sem harcolhatnak a győzelemért.

Ross Brawn felhívta a Mercedes figyelmét arra, hogy vezetőségben végrehajtott további változtatások valószínűleg hátrányosan érintenék a csapatot. A német istállónál komoly átszervezések történtek az utóbbi hónapokban: a sportigazgató Norbert Haug távozott, a Williamstől azonban sikerült átcsábítaniuk Toto Wolffot, aki ügyvezető igazgatóként segíti a csapat munkáját. A menedzsmentben helyet kapott Niki Lauda, jövőre pedig - bár ezt hivatalosan még nem erősítették még - a McLaren jelenlegi technikai igazgatója, Paddy Lowe is átpártol a Mercedeshez.

Az átszervezések miatt időről időre felmerül, hogy a Mercedes a csapatfőnököt, Ross Brawnt is leváltaná. Az istálló teljesítménye az elmúlt három évben alulmúlta a várakozásokat, ezért többször is szóba került, hogy a britnek távoznia kell, amit sokak szerint csak megerősít Lowe érkezése. Valószínűleg Brawn is érzi, hogy veszélyben van az állása, a Sporting Life-nak adott nyilatkozatában ugyanis óva intette a Mercedest a további változtatásoktól.

"Mindig a javulásra kell törekednünk, de anélkül, hogy kárt okozzunk annak, amink már van. Ez nagyon könnyen megtörténhet, hiszen rendkívül kényes az átmenet" - nyilatkozta Brawn. Szerinte a tavalyi idényben is azért szerepeltek egyre gyengébben, mert egyszerre sok változás történt a csapaton belül, például új mérnökök érkeztek. "Ezek a változások akkoriban fájdalmasan érintettek minket, ezért sikerült olyan gyengén az idény második fele."

Forrás: Mercedes

Brawn szerint a csapat új szerkezete egyre jobban működik, és hamarosan "minden a helyére kerül". Az autójuk tempóját tekintve máris előreléptek tavalyhoz képest, a legutóbbi két versenyen Lewis Hamilton és Nico Rosberg szerezte meg a pole pozíciót. A versenyeken azonban rendszerint visszaesnek, mert egyelőre nem tudnak mit kezdeni a 2012-es gumiknál is gyorsabban elhasználódó új Pirellikkel. A jövő hétvégi barcelonai futam előtt Brawn elmondta, sikerült javulniuk a versenytempó tekintetében.

"Két kulcsfontosságú területre összpontosítottunk: hogy befejezzük a Spanyolországra tervezett fejlesztéseinket, és megértsük, miért voltunk a szokásosnál lassabbak Bahreinben" - magyarázta. "Az utóbbi tekintetében sikerült előrelépnünk, a következő versenyhétvégéken pedig kiértékelünk néhány további fejlesztést, hogy javítsunk a helyzeten."

A csapatfőnök hozzátette, az időmérőn ismét versenyképesek lehetnek, azt azonban nem hiszi, hogy "a Mercedes csomagja elég jó ahhoz, hogy a versenyen is a legerősebb legyen."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!