Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone azt állítja, a Concorde Agreement pénzügyi feltételeiről már mindenkivel megállapodtak, csak az ügyvédek közötti nézeteltérések miatt nem készült el az új szerződés. Szerinte biztos, hogy Jean Todt marad az FIA elnöke.

A 2013-as idény első négy versenyére érvényes Concorde Agreement nélkül került sor, Bernie Ecclestone azonban kijelentette, már kizárólag az ügyvédek hátráltatják a megállapodás aláírását. A Forma-1 működését és a kereskedelmi bevételek felosztását szabályozó legutóbbi keretszerződés 2012 végén vesztette hatályát, az újat azonban még nem sikerült véglegesíteni. Bár Ecclestone a csapatokkal is nehezen egyezett meg, azt állítja, a pénzügyi feltételekről már mindenkivel sikerült megállapodnia.

"Mi már megtettük, amit kellett" - nyilatkozta Ecclestone, aki a Concorde Agreement létrejöttéig külön megállapodást kötött a csapatokkal. "A szerződés pénzügyi része most kivételesen nem jelent problémát, inkább az ügyvédek tartják fel a folyamatot. Az egyik leír valamit, mire a másik azt válaszolja: 'Szerintem ezt nem úgy kellene írnunk, hanem így.' Az első erre azt feleli, hogy ő nem így gondolja."

Bár Ecclestone először a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) okolta a tárgyalások hátráltatásáért, azóta elégedett a szövetség hozzáállásával. "Az FIA nagyon együttműködőnek bizonyult, nincs velük semmilyen probléma" - mondta.

Ecclestone azt is elárulta, biztos benne, hogy első négyéves ciklusa után ismét Jean Todtot választják meg az FIA elnökének. Az év végén sorra kerülő szavazásra eddig nincs is másik jelölt. "Todt lesz a befutó" - nyilatkozta a Forma-1 nagyura. "Semmiféle problémát nem okozott nekünk. Azt tette, amit elnökként tennie kellett, felügyelte az összes nemzeti sportszövetség munkáját. Nem avatkozott bele a Forma-1 ügyeibe, ami jó dolog."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!