Vágólapra másolva!
Toto Wolff elárulta, ha Robert Kubica visszatérne a pályaversenyzéshez, a Mercedes biztosítana számára egy autót. A lengyel azonban a közeljövőben a ralira akar koncentrálni.

Noha Robert Kubica az idei szezonban két ralibajnokságban, a WRC2-ben és alkalmanként az ERC-ben indul, még nem tett le arról, hogy a jövőben visszatér a pályaversenyzéshez. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy a 2011-es ralibalesetében súlyos sérüléseket szenvedett lengyel képes lesz-e újra a Forma-1-ben versenyezni, de azt sem zárta ki, hogy más szériákban próbálja ki magát. Ezek közé tartozik a német túraautó-bajnokság (DTM), amelynek egyik autóját a Mercedes jóvoltából sikeresen tesztelte is januárban.

A tesztet a Mercedes ügyvezető igazgatója, Toto Wolff intézte, aki régóta jól ismeri Kubicát. A lengyel felmenőkkel rendelkező osztrák üzletember most kijelentette, a Mercedes továbbra is minden segítséget megad Kubicának, ha ismét a pályaversenyek mellett dönt. "Ha van rá esély, hogy újra DTM vagy F1 autóba ül, akkor szeretnénk segíteni neki" - mondta a BBC-nek Wolff arra a kérdésre, hogy a Mercedes ismét Kubica rendelkezésére állítana-e egy autót. "Bármelyik csapat örömmel fogadná, ha lenne egy Robert Kubicája."

Kubica és a Mercedes kapcsolatát erősíti, hogy a lengyel nemrég Brackley-ben tesztelte a németek Forma-1-es szimulátorát. Erről először csak különféle híresztelések jelentek meg a sajtóban, a múlt héten azonban Kubica megerősítette az Autosportnak, hogy a tesztre valóban sor került. Bár semmilyen részletet nem árult el, nem tagadta, hogy a jövőben ismét ellátogathat a Mercedeshez.

"Talán így lesz, még nem tudom. De ez nem azt jelenti, hogy mindig a Mercedeshez megyek, amikor valaki meglát engem a Heathrow repülőtéren" - mondta arra utalva, hogy a hírek szerint a németek központja felé tartva az egyik rivális csapat tagja vette őt észre a londoni repülőtéren.

A DTM-ben és az F1-es szimulátorban végrehajtott tesztek ellenére Wolff elismerte, hogy Kubica jelenleg a ralis pályafutását helyezi előtérbe. "Már tíz éve ismerem őt" - mondta. "De kizárólag az ő döntése, hogy milyen módon szeretne segíteni nekünk. Most elsősorban a ralira koncentrál - ott akar sikeres lenni, és ott akar versenyezni a jövőben."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!