Vágólapra másolva!
A Force Indiától a Sauberhez átigazoló versenyző nem sajnálja, hogy a váltással a jelek szerint rosszabbul járt, mintha maradt volna tavalyi csapatánál.

Egyelőre úgy tűnik, hogy rossz lóra tett Nico Hülkenberg, amikor tavaly elfogadta a Sauber ajánlatát, és távozott a Force Indiától. A német talán azért döntött a távozás mellett, mert a 2012-es pontversenyben hiába végzett nagyjából ugyanannyi ponttal, mint a Sauber pilótái, utóbbiak összesen négyszer állhattak fel a dobogóra, míg ő egyszer sem.

Jelen állás szerint azonban egyértelmű, hogy idén inkább a Force India az esélyesebb a dobogóért való küzdelemre - a csapat 26 pontot gyűjtve az ötödik helyet foglalja el a tabellán, miközben Hülkenberg a Sauberrel eddig csupán 5 pontot tudott összekaparni.

A német ennek ellenére nemmel felelt a svájci 20 Minuten arra vonatkozó kérdésére, hogy megbánta-e a csapatváltást. "Még csupán négy futamon vagyunk túl" - magyarázta válaszát. "De a csapat nem elégedett, és én sem vagyok az."

"A sajtó indokolatlanul esélyesnek kiáltott ki bennünket, azonban még nem sikerült olyan teljesítményt kicsikarni az autóból, mint amit akarunk. A legnagyobb gond az aerodinamikával van. A légáramlás nem olyan, mint amilyennek lennie kellene."

Hülkenberg csapattársa, az újonc Esteban Gutiérrez eddig jobbára a baleseteivel hívta fel magára figyelmet. Az istállónál bíznak benne, hogy a fiatal mexikói pilóta képes lesz javulni, de a csapatfőnök elismerte, hogy a türelmük véges.

"Pillanatnyilag küszködik, hogy megfelelő teljesítményt nyújtson, ezért arra kell összpontosítanunk, hogy ez sikerüljön neki, mert tudjuk, hogy képes rá" - mondta az Autosportnak Monisha Kaltenborn. "Egyelőre hiányzik a kiegyensúlyozottság a teljesítményéből, de egy újonctól természetesen nem is lehetne elvárni ezt a szezon ezen szakaszában."

"Adni kell neki esélyt, ugyanakkor tudjuk, hogy a csapatnak nincs sok lehetősége, és amit az egyik szezonban nyújtunk, az hatással lehet a jövőbeli pénzügyi helyzetünkre." Utolsó mondatával Kaltenborn arra utalt, hogy a csapatok a konstruktőri tabellán elért helyezésük alapján részesednek a Forma-1 kereskedelmi bevételeiből. A Sauber jelenleg csak a nyolcadik ezen a tabellán.

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!