Vágólapra másolva!
Helmut Marko elégedett a Toro Rossónál versenyző két fiatallal, de úgy véli, közülük egyelőre Daniel Ricciardo jobb, mint Jean-Eric Vergne.

A Toro Rossónak idén eddig egy kifejezetten jó versenye volt, méghozzá Kínában, ahol Daniel Ricciardo hetedik lett az időmérőn, és a futamon is ebben a pozícióban ért célba. Az ausztrál versenyző úgy véli, hogy bár 2013-ban sem előtte, sem utána nem nyújtott hasonló teljesítményt, az eredménye reális volt.

"Nem gondolom, hogy csupán szerencsénk volt. Szerintem látszott, hogy ütőképesek leszünk, és úgy vélem, azért lettünk hetedikek, mert megvolt hozzá a gyorsaságunk" - idézte őt az Autosport. "Az is lehet, hogy ez csak egyszeri teljesítmény volt, ezért azt akarjuk, hogy megismételjük. Ebből megtudhatnánk, hogy tényleg ilyen jók vagyunk-e. Mindenesetre úgy gondolom, (a kínai pálya) hitelesen megmutatta a tempónkat."

A Toro Rosso azon a futamon kívül egyszer, Jean-Eric Vergne malajziai tizedik helyével szerzett pontot. Ricciardo elismerte, hogy a kínai eredmény kicsit levette a terhet a csapatról és róla.

"Kicsit nyugisabbá tette a munkánkat, de ezzel csínján kell bánni. Úgy vélem, nagy hiba volna, ha túlságosan nyugodt lennék, és egy újabb hetedik helyre számítanék" - mondta. "A vállakról lekerült némi nyomás, de folytatni fogjuk a felzárkózást."

A Toro Rosso párosa elsősorban egy Red Bull-os szerződésért hajthat - a bajnoki címvédő csapatnál az öregedő Mark Webber távozásával üresedhet meg egy hely a közeljövőben. Noha a Red Bull szívesen adna újabb egyéves szerződést a 36 éves pilótának, hamarosan gondolniuk kell a pótlására is.

Helmut Marko, az istálló tanácsadója szerint nyugodtan támaszkodhatnak majd a saját tehetségeikre is. "Sokan akarnak a Red Bullnál vezetni, ráadásul nekünk van két kiváló fiatal pilótánk is" - mondta az osztrák APA hírügynökségnek. "Nem aggódom amiatt, hogy végül esetleg nem két élversenyzőnk lesz."

"Összességében mindkettejükkel elégedettek vagyunk. Jelenleg Ricciardo a jobb, mivel Vergne túlságosan rámenősen vezet, nagyon sokat kivesz ezekből az érzékeny gumikból az időmérőkön."

Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!