Vágólapra másolva!
A Bahreini Nagydíjon kemény, időnként merész manőverekkel fűszerezett csatát vívott a McLaren két versenyzője. Pérez elismerte, hogy Buttonnal együtt elnézést kértek a csapattól, ő azonban nem tartozik bocsánatkéréssel csapattársának.

Először a szezon negyedik helyszínén, Bahreinben futott jó versenyt Sergio Pérez az új csapatánál, a McLarennél. A mexikói pilóta győztesen került ki a csapattársával, Jenson Buttonnal vívott hosszú harcból, és Lewis Hamiltontól alig lemaradva a 6. helyen ért célba, megelőzve Mark Webbert és Fernando Alonsót is.

Úgy véli, számára ezzel kezdődött meg az idény. "Sohasem vesztettem el az önbizalmam, mindig hittem magamban" - idézte őt az Autosport. "Megmutattam a kritikusoknak, hogy képes vagyok jó munkát végezni."

"Átéltünk néhány gyötrelmes időszakot, de úgy vélem, most kezdődik a mi szezonunk."

Pérez első három versenyen nyújtott teljesítményét erősen bírálták a sajtóban, és már a főnöke, Martin Whitmarsh is nyilvánosan felszólította őt, hogy legyen rámenősebb. Ez olyannyira sikerült neki Bahreinben, hogy Button elégedetlenkedett agresszív csapattársa miatt a rádión. A két versenyző autója egyszer össze is ért a küzdelem hevében.

Később mindketten beszéltek a csapattal, amiért izzasztó perceket okoztak, de Pérez azt mondja, neki Buttontól nem kellett bocsánatért esedeznie. "Több helyen is az jelent meg, hogy bocsánatot kértem Jensontól. Ez azonban nem így volt" - szögezte le egy Mexikóban készült interjúban. "Nem kértem tőle elnézést, mert nem éreztem szükségesnek."

"A csapatnak tartoztunk bocsánatkéréssel, amit meg is tettünk, hiszen sokat kockáztattunk azzal, hogy mindketten nagyon agresszívan vezettünk."

Pérez hozzátette, hogy az eset ellenére jó maradt a kapcsolata brit csapattársával.