Vágólapra másolva!
Tavaly el kellett halasztani a sportág bevezetését a tőzsdére, de Ecclestone kijelentette, hogy az idén mindenképpen sor kerül rá.

A Forma-1 tulajdonosa, a CVC Capital Partners 2012 elején 2,1 milliárd dollárnyi tulajdonrészt értékesített a sportágból három befektetőnek: a világ legnagyobb vagyonkezelőjének, a BlackRocknak, valamint a kansasi Waddell & Reednek és a norvég Norges Bank Investment Managernek.

A tervek úgy szóltak, hogy a Forma-1-et még abban az évben bevezetik a szingapúri tőzsdére, azonban ez sem az elsőnek kitűzött júniusi időpontban, sem a későbbi hónapokban nem történt meg a világgazdaság nehéz helyzete miatt.

Bernie Ecclestone azt állítja, hogy a hosszabb várakozás után az idén tényleg megtörténik a sportág tőzsdére vitele. "Megállapodtunk, és ez még ebben az évben meg fog történni. A CVC dolgozik rajta, hogy mindegyik szükséges elemet összerakják" - jelentette ki a Daily Telegraphnak.

A 82 éves Ecclestone örül, hogy a befektetők azzal sem nyaggatják, hogy mindenképpen jelölje meg utódját arra az esetre, ha távozna a posztjáról. "A befektetői alapok kezelőivel jó együtt dolgozni. Egyáltalán nem ragaszkodnak hozzá, hogy nevezzek meg egy utódot" - mondta.