Vágólapra másolva!
A csapat tulajdonosa azt mondja, ezentúl megkötés nélkül engedik Sebastian Vettelnek és Mark Webbernek, hogy akár egymással is megvívjanak a pályán.

A Red Bull hivatalosan eddig is engedte a versenyzőinek, hogy harcoljanak egymással a pályán, a vállalat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz azonban kijelentette, hogy ezentúl annyi korlátozást sem fognak alkalmazni, mint amennyit Malajziában bevezetettek. Ott az utolsó kerékcserék után a Multi 21 kódjelű üzenettel rászóltak Mark Webberre és Sebastian Vettelre, hogy tartsák a pozícióikat, de a német pilóta ellenszegült, és csapattársa megelőzésével megszerezte a győzelmet.

Mateschitz azt mondja, a Malajziában kialakult feszültség miatt az idény hátralevő részében nem veszik el az előzési lehetőséget a versenyzőiktől. "Vettel és Webber szabadon versenyezhetnek a szezon végéig. A mottó az, hogy 'előzz, ha tudsz'" - közölte az osztrák Krone újsággal.

Forrás: Red Bull

A két versenyző többször megvívott már a futamokon, de nem mindig baj nélkül: a 2010-es Török Nagydíjon az első két helyen haladva össze is ütköztek.

A malajziai eset után Webber kiborult, és a médiában olyan feltételezések is megjelentek, hogy már az idei év közben, vagy legkésőbb az év végén elhagyja a Forma-1-et. A Red Bull motorsporttal foglalkozó honlapjának adott interjúban azonban kijelentette, hogy még nem akar visszavonulni.

"Megfelelően kell időzíteni. Több kiváló sportolóval beszéltem már erről, és tudom, hogy nagyon nehéz meghozni egy ilyen döntést. Nehéz, mert az ember úgy is érezheti, hogy feladja, kilép" - mondta. "Ez senkinek sem kellemes, viszont én még nem tartok itt..."

A Red Bull rendszeresen csak egy évvel szokta megújítani Webber szerződését. Mateschitz jövőre is szívesen látná az ausztrál pilótát a csapatánál. "Minden tőle függ. Azon múlik, hogy mennyire gyors, és milyen ajánlatokat kap máshonnan."

Webberrel tavaly a Ferrari is felvette a kapcsolatot, az idei malajziai eset után pedig állítólag a Porsche kereste meg őt.