Vágólapra másolva!
Tavaly három különböző helyszínen és időpontban került rá sor, mert a csapatok nem tudtak megegyezni egymással, de idén újra kollektív teszt lesz, mégpedig a Német Nagydíj után, Silverstone-ban.

A csapatok általában közösen rendezik meg az ifjú tehetségek tesztjét, a tavalyi év azonban kivétel volt, mert logisztikai okokból nem tudtak megegyezni a helyszínben és az időpontban.

A Ferrari, a Mercedes és a Force India szeptemberben Magny-Cours-ban, a Williams, a Marussia és a HRT júliusban Silverstone-ban, a Red Bull, a Lotus, a Sauber, a Toro Rosso, a McLaren és a Caterham pedig novemberben Abu-Dzabiban adott lehetőséget a vezetésre a fiataloknak.

Ám az Auto Motor und Sport értesülései szerint idén ismét kollektív lesz a teszt, mert a csapatoknak ezúttal sikerült megállapodniuk abban, hogy július közepén, Silverstone-ban rendezik meg. Konkrétan július 17. és 19. között, a Német és a Magyar Nagydíj közötti háromhetes szünetben.

Bár a teszt hivatalosan arra szolgál, hogy a feltörekvő tehetségek belekóstolhassanak az F1-es technikába, a csapatok valójában a legújabb fejlesztéseik kipróbálására is kihasználják az alkalmat.