Vágólapra másolva!
Egy német forrás szerint a szezon előtt az FIA egy titkos találkozón megállapodott a csapatokkal, hogy a sportfelügyelők ezentúl nem fognak minden koccanásért büntetést kiszabni.

Egyes vélemények szerint a test-test elleni küzdelmek rovására ment az, hogy az utóbbi években a sportfelügyelők rendszeresen megbüntettek valakit, ha két autó összeért a pályán. Az Auto Motor und Sport információi szerint azonban az idei évtől enyhült a szigor, engedik a keményebb versenyzést, és ennek a jele az is, hogy az eddigi négy verseny során csak két büntetést szabtak ki a pilótákra ütközésért: Esteban Gutiérrez és Mark Webber a Kínai Nagydíj után kapott öt-, illetve három rajthelyes büntetést a következő futamra. Több másik koccanásért viszont senki sem bűnhődött.

A német szaklap azt írja, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a csapatok képviselői a szezon előtt részt vettek egy titkos megbeszélésen, amelyen arról vitatkoztak, hogy a sportfelügyelők eddig nem hoztak-e túl szigorú ítéleteket a párharcok kivizsgálásakor. Végül állítólag megegyeztek abban, hogy ezentúl nem fognak büntetéseket kiosztani minden incidensért.

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, a találkozón jelen volt az FIA elnöke, Jean Todt és versenyigazgatója, Charlie Whiting, valamint több sportfelügyelő és Sebastian Vettel is.